IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Как ще изглежда световната икономика до 2050 г.?

Пренасочването на икономическата сила от развитите към развиващите се страни ще продължи и до 2050 г.

11:15 | 08.02.17 г. 19
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Отдалечаването на дългосрочната глобална икономическа сила от развитите икономики ще продължи и до 2050 г., тъй като развиващите се страни продължават да повишават дела си в световния брутен вътрешен продукт (БВП) в дългосрочен план въпреки последното разнопосочно представяне на някои от тези икономики.

Това е едно от ключовите открития в последния доклад на икономистите от PwC “Светът през 2050“ (World in 2050: The long view: how will the global economic order change by 2050?). Според доклада БВП на 32 от най-големите икономики в света, които формират около 85% от глобалната икономика, ще продължи да расте и занапред.

Докладът сочи, че световната икономика ще удвои размера си до 2042 г., разраствайки се със среден годишен темп от около 2,5% между 2016 и 2050 г. Двигател на този растеж до голяма степен ще бъдат развиващите се пазари и страни, като икономиките на Бразилия, Китай, Индия, Индонезия, Мексико, Русия и Турция (Е7) ще се разширяват със среден годишен темп от около 3,5% през следващите 34 години.

За сравнение, в страните от Г7 – Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Великобритания и САЩ, средният темп на растеж ще бъде само около 1,6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 04:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 15 rate down comment 8
Mavi Goz
преди 7 години
Хихихи... Русия - първа икономика в Европа... На некои тука ще им се пукне жлъчката... хаха... Ако не беше това писано от PricewaterhouseCoopers, щех да си помислим, че е психотероризъм на руските хакери... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 2
KPetkov
преди 7 години
И на мен ми е интересно и подозирам, че този доклад Тръмп го е чел миналата година, а до нас достигна едва вчера ;-) Бая минуси отнесох като постнах линка вчера :)http://***.investor.bg/evropa/334/a/ikonomikata-na-evrozonata-vsyshtnost-se-predstavia-mnogo-po-dobre-ot-amerikanskata-233474/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
KPetkov
преди 7 години
След 150 г. не знам, ама като гледам Дания какви пари им праща, може би Борисов като казва, че ще увеличи пенсиите и заплатите имал предвид, че ще натовари всички пенсионепи и учители на кораба за Гренландия :)Дания запазва контрола над външната политика и отбраната, и финансовата политика, и осигурява годишна помощ от 3,4 млрд. датски крони или около $11 300 на гренландец
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
Ivan.r
преди 7 години
През 2150 Гренландия ще е най-голямата икономика в света, защото всички други ще са се избили. 2350 ескимосите ще са най-проспериращия народ в света!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 8
KPetkov
преди 7 години
Пак политически некоректни сатии. Как така рашките ще изпреварват Германия? Сигурно Путин е платил за това проучване.А за индианците да не говорим. След някоя друга година ще има цветна *** революция :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още