IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски генерал: САЩ не трябва да продават изтребители F-35 на Турция

САЩ могат да оттеглят офертата си за продажба на ракетния пакет Raytheon Co Patrol за 3,5 млрд. долара

21:30 | 05.03.19 г. 19
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

САЩ не трябва да продават изтребители F-35 на Турция, ако Анкара не се откаже от плановете за закупуване на руската противоракетна система S-400, заяви американският генерал Къртис Скапароти, командващ силите на САЩ в Европа, цитиран от Ройтерс. 

Турция, която е членка на НАТО, цели да закупи от Русия най-модерните и ефективни зенитно-ракетни комплекси с голям и среден обсег на действие, като този план беше посрещнат с широко неодобрение от страна на американските военни.

Според Вашингтон въпросните противоракетни системи не могат да бъдат интегрирани към противовъздушната отбрана на НАТО.

„Моят най-добър съвет би бил да не позволяваме да предоставяме произведените от Lockheed Martin Corp изтребители F-35 на наши съюзници, които използват руска противоракетна система“, сподели Скапароти.

От САЩ заявиха, че ако Турция завърши процеса по закупуването на S-400, Вашингтон ще оттеглят офертата си за продажба на ракетния пакет Raytheon Co Patrol за 3,5 млрд. долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 33 rate down comment 5
Sokratus
преди 5 години
Японците откраднали един ЗИЛ за да му направят обратен инженеринг! Разглобили го хората на части, после го сглобили пак! Пак го разглобили и написали доклада, който бил съставен от едно изречение:-Тия руснаците, какво ли не правят за не построят пътища!!!хахахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 17 rate down comment 17
ABBA
преди 5 години
Туй за мен специалното:1. Не е хиперзвуково, кое хамериканците най-официално казаха, че му виждат старта, но после го губят (плазменият облак не отразява радара).2. Ще праят некогиш, неща у космоса да го скиват.3. Евреите това свръзхзвуковото до колкото знам не са го приели на въоръжение - и то не стига до мада Раша.4. С-400 и после скоро С-500 ще го бие, защото може да бие всичко свръхсвуково. То не е хиперзвуково.Въобще, къде си тръгнал с тия цървулки да скачаш само от сайт на сайт без да разбираш за какво иде реч ????!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 15 rate down comment 13
zelka007
преди 5 години
освен аз дето съм наивен и негамотен демагог и генералните щабове на цяло НАТО същото + един куп други държави :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 14 rate down comment 9
zelka007
преди 5 години
АВВА , пък туй е за теб специално , щото знам че обичаш безаналоговите хипер-мега оръжия . са нали има някаква хиперзвукова ракета руска дето да бомби хамериканците , там въртят една анимация по руските ТВ-та . те виж това , хиперзвукова космическа противоракета , само дето не е анимация :))) и не е за нападение , както обикновенно са безаналоговите оръжия , а е за защита от тях :))) :https://en.wikipedia.org/wiki/Arrow_3
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 18 rate down comment 13
ABBA
преди 5 години
"и всичките са производители от топ ниво . сходните по параметри комплекси които правят не отстъпват по нищо на С400 , да не кажа ги надминават в някои аспекти + пълна интеграция в НАТО"1. Или си наивен+технически неграмотен, или демагог/лъжец.2. Или турското военно командване начело с Ердо трева пасат.И за чийййй им е това С-400, като манната небесна американска им е дюшеш+дюбеш !?!?!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 17 rate down comment 17
zelka007
преди 5 години
"Според Вашингтон въпросните противоракетни системи не могат да бъдат интегрирани към противовъздушната отбрана на НАТО." ... това е първата лампичка дето да му светне на Ердо , че е настъпил мотиката . тия правят и от пиле млеко :https://***.raytheon.com/тия също ... https://***.mbda-systems.com/и всичките са производители от топ ниво . сходните по параметри комплекси които правят не отстъпват по нищо на С400 , да не кажа ги надминават в някои аспекти + пълна интеграция в НАТО . дип че в БГ обичаме да коментираме и пишем само за руски оръжия та си мислим че света спи и сънува само кошмари :)))и той да се фръцне и да се фърли от инат на руски оръжейни системи ... мдааа ... ще глътне още вода турската икономика май ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 28 rate down comment 19
serafima
преди 5 години
На Турция Ф35, на боко тиквата и гуменката - Ф16л Един Трабант, колкото и да го тунинговаш, няма да стане Мерцедес. Същото е и с допотопния F-16. Да не говорим, че ще ни излезе по $150 милиона бройката - по-скъп и от F-35! А Бахрейн и Словакия купуват същите по...$58 милиона!Защо не се каже истината. Самолетът шесто поколение, който ще пуснат, не се знае кога ще струва 82 милиона долара, а на нас Ф16 ни излизат много по-скъпи. Явно васалите от правителството мислят за американската икономика, а българите да умират. ЗА СЪЩИТЕ ПАРИ БАХРЕЙН КУПУВА 16 САМОЛЕТА!!! Ама ние, за да не ни посети един Магнитски, сваляме *** за двойна цена на самолет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 20
ABBA
преди 5 години
Кухи ***!Точно това и трябва на Туркия :)Това е толкова скъпо, толкова бъгаво, с ТОЛКОВА скъпа поддръжка, че ято бутни-дръпни продадени, че доведе до: Туркия ке падне.... икономически!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 25 rate down comment 20
majnata
преди 5 години
Ми нема проблем бе , ше си купат и Су 57 ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още