IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартира производството по несъстоятелност на Мостстрой

Неплатежоспособността на дружеството бе обявена с начална дата 30.09.2010, а за дата на първото Общо събрание на кредиторите е определена 04.04.2011

18:24 | 07.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Стартира производството по несъстоятелност на Мостстрой

С решение на Софийски апелативен съд от 02.03.2011 е открито производство по несъстоятелност по отношение на Мостстрой АД, се казва в уведомление на дружеството, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

Обявена е неплатежоспособността на дружеството с начална дата 30.09.2010, а за временен синдик на дружеството е назначен Иво Велчевски.

За дата на първото Общо събрание на кредиторите е определена 04.04.2011.

Допуснато е обезпечение чрез налагане на обща възбрана и запор върху имуществото на Мостстрой.

На 06.10.2010 бяха депозирани молби за откриване на производство по несъстоятелност на Мостстрой АД и неговите дъщерни дружества – Мостстрой-Пловдив АД, Мостстрой-София АД и Мостстрой-Велико Търново АД. Мостстрой поиска несъстоятелност, за да бъде защитен от кредиторите си.

Тогава дружеството изпадна в състояние на неплатежоспособност и свръхзадлъжнялост. Срещу него бяха образувани редица изпълнителни дела, по които има наложени запори, възбрани и описи на движимо имущество.

С решение на Окръжен съд Велико Търново от 24.11.2010 бе открито производство по несъстоятелност по отношение на Мостстрой - Велико Търново АД.

В края на миналата година Софийски градски съд отказа да обяви Мостстрой АД в несъстоятелност, като от дружеството обжалваха решението пред Апелативния съд.

Свързани компании:

Мостстрой АД /в несъстоятелност/(5MY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още