IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК: КФН не е в нарушение, разгласявайки тарифите по „Гражданска отговорност“

Производството бе образувано по искане на Булстрад, заради публикуваните в сайта на КФН тарифи на застрахователите

17:00 | 14.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК: КФН не е в нарушение, разгласявайки тарифите по „Гражданска отговорност“

Комисията за защита на конкуренцията установи, че не е извършено нарушение на чл. 29, чл. 31 и чл. 36, ал. 1 от ЗЗК от страна на Комисия за финансов надзор, съобщиха днес от КЗК.

Производството е образувано по искане на ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп” във връзка с публикувани тарифи по задължителна застраховка „Гражданска отговорност” на 16 общозастрахователни компании, в т.ч. и на Булстрад, на сайта на КФН.

Искателят счита, че Комисията за финансов надзор няма нормативно задължение да разгласява и да прави публично достояние Тарифите на поднадзорните си лица и с поведението си е нарушила правилата на конкуренцията.

Тъй като страните в спора не се намират в конкурентни отношения помежду си, поведението на КФН обективно не би могло да бъде подведено под някой от съставите на нелоялна конкуренция и конкретно под хипотезата на общата забрана по чл. 29 от ЗЗК, поради което не са налице основания за ангажиране на отговорността на комисията по реда на ЗЗК, посочват от КЗК.

 

Свързани компании:

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД(4BI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още