IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспектите за емисиите акции и облигации на София Хотел Балкан

Днес дружеството обяви 3,4 млн. лв. неконсолидирани продажби за първото тримесечие и 38 хил. лв. печалба

18:13 | 20.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
КФН потвърди проспектите за емисиите акции и облигации на София Хотел Балкан

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор е потвърдила проспект за първично публично предлагане на емисия корпоративни облигации, които ще бъдат издадени от София Хотел Балкан АД, собственик на софийския Шератон.

Емисията е в размер на 10 млн. евро, разпределени в 100 хил. обикновени, неконвертируеми, лихвоносни, свободно прехвърляеми, безналични облигации, с номинална и емисионна стойност 100 евро всяка.

Годишната лихва е 10%, с лихвени плащания на всеки 12 месеца, като главницата е платима еднократно на падежа, а срокът на облигационния заем е 10 години, считано от датата на сключване на облигационния заем.

Комисията е потвърдила и проспект за първично публично предлагане на емисия акции, които ще бъдат издадени в резултат на увеличение на капитала на дружеството.

Емисията е в размер на 4 785 360 обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на един глас, право на дивидент и ликвидационен дял, съразмерен с номиналната стойност на акцията, с номинална стойност 1 лев всяка и емисионна стойност 3,60 лева.

КФН вписва в публичния си регистър горепосочените емисии (в процес на емитиране).

Днес София Хотел Балкан оповести чрез БФБ неконсолидирания си отчет за първото тримесечие на годината.

Приходите от продажби на компанията за периода се понижават с 1,4% на годишна база до 3,4 млн. лв., а нетната печалба е 38 хил. лв. при загуба от 89 хил. преди година.

Приходите от продажби за тримесечието са разпределени по следния начин: приходи, реализирани от нощувки, в размер на 1,491 млн. лв., приходи от дейност Хранене – 1,109 млн. лв., приходи от наеми – 644 хил. лв. и други приходи – 155 хил. лв.

Надзорният орган е вписал още емисия акции с цел търговия на регулиран пазар, издадени в резултат от увеличение на капитала на Асенова Крепост АД от 1 232 568 лева на 3 632 568 лева. Емисията е в размер на 2,4 млн. лева, разпределена в 800 хил. обикновени, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 3 лева всяка.

Регулаторът е вписал и емисия акции с цел търговия на регулиран пазар, издадена от Дебитум Инвест АДСИЦ, представляваща регистрирания капитал на дружеството. Емисията е в размер на 650 хил. лева, разпределена в толкова на брой обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка. КФН е вписала в регистъра си АДСИЦ-а като публично дружество.

Свързани компании:

Дебитум инвест АДСИЦ - права(DIXR)

София Хотел Балкан АД(SHB)

Асенова крепост АД(ASKR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още