IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционери във Фонд имоти АДСИЦ обсъждат смяна на ръководството

Инициативата е организирана във форума на Investor.bg, като до момента са събрани 7% от капитала на дружеството

11:52 | 21.04.11 г. 1
Акционери във Фонд имоти АДСИЦ обсъждат смяна на ръководството

Акционери във Фонд имоти АДСИЦ готвят смяна на ръководството, показват съобщенията им във форума на Investor.bg.

"Нямаше да имаме нищо против Генчев, ако не бяха тия ужасяващи неустойки по договора му. Ако се откаже от тях и подпише нов договор - ОК, но ако не - възниква въпросът: Не е ли сега най-удобният момент, като просто не му се продължи мандатът? Предстои да се консултираме с юристи по въпроса", заявява коментаторът Батя.

На общото събрание на Фонд имоти АДСИЦ, насрочено за 30 май тази година, ще се гласува за удължаване мандата на изпълнителния директор Веселин Генчев, на когото дружеството дължи около 8 млн. лв. неустойки, ако бъде уволнен или бъдат изпълнени други клаузи.

"Получих доста ЛС (бел. ред. лични съобщения във форума) и засега сме с около 7% от капитала. Очаквам инфо от още няколко активни форумци. Очаквам и индикации за намеренията на ПФ. Все пак държат към 20% и би трябвало да са много по-заинтересовани от нас по въпроса. Разполагат също и с юридически и професионален капацитет", е заявил Батя.

Коментаторът UNSS заявява, че той и негов близък държат над 1% от капитала на дружеството, а Батя с негови близки държат 3%.

В темата за Фонд имоти АДСИЦ циркулира и идеята за ОСАФ (общо събрание на акционерите от форума) преди Общото събрание на акционерите.

В точките за общото събрание е предвидено също така освобождаване от Съвета на директорите на Фонд имоти АДСИЦ на Ивайло Асенов и избирането му като представител на Валдер Копр, както и презибиране на Веселин Генчев и В и В интернешънъл ООД за членове на СД.

Справка в търговския регистър показва, че Веселин Генчев, Ивайло Асенов и В и В Интернешънъл са целият Съвет на директорите на Фонд имоти АДСИЦ, като мандатът им изтича на 4 юли 2011 г.

При липса на кворум от 50% плюс 1 глас на 30 май 2011 г., Общото събрание на акционерите на Фонд имоти АДСИЦ ще се проведе на 13 юни 2011 г., без значение колко акционери са представени.

По данни от края на 2010 г. трите пенсионни фонда на Ай Ен Джи ПОД притежават 8,48% от фонда, а тези на Алианц България контролират 11,18%.

С дялове над 2% към 31 декември 2010 г. са Веселин Генчев (10,69%), Владимир Велинов (2,91%), Любомир Бояджиев (6,63%), ИД Елана Високодоходен фонд (2,21%), ДФ Елана балансиран евро фонд (2,73%) и ДФ Елана балансиран долар фонд (2,8%).

Наскоро делът на Unicredit Bank Austria падна до 4,53%.

В последните 12 месеца акциите на Фонд имоти поевтиняват с 62% до 0,136 лв. за акция. Пазарната капитализация на АДСИЦ-а е в размер на 3,2 млн. лв.

Основните активи на дружеството са сгради на ул. Раковски в София, на бул. Цариградско шосе в София и проект в Боровец.

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
Stone_Kold
преди 13 години
това ще е катализатор за бфб така се прави тука
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още