IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспект на Булстрад и вписа увеличенията на Инвестор и ИХ България

Регулаторният орган одобри и промяна в устава на Прайм Пропърти БГ АДСИЦ, свързана с удължаване на срока на съществуването му до 2020 г.

15:37 | 27.04.11 г.
КФН потвърди проспект на Булстрад и вписа увеличенията на Инвестор и ИХ България

Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия акции, които ще бъдат издадени в резултат на увеличение на капитала на ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп. Емисията е в размер на 613 647 броя обикновени, поименни акции с право на глас, право на дивидент и ликвидационен дял, съразмерен с номиналната стойност на акцията, с номинална стойност 10 лева всяка и емисионна стойност 49 лева.
Максималната стойност на емисията е 30 068 703 лв.

Регулаторният орган вписа емисия акции с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа, издадени в резултат на увеличение на капитала на Инвестор.БГ АД. Увеличението на капитала е от 1 199 460 лв. на 1 438 695 лв., разпределени в акции с номинал 1 лв. Увеличението на капитала е с 239 235 броя обикновени, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев. Емисионната стойност на издадените акции е 12,4 лв./бр.

Надзорът вписа емисия акции с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа, издадени в резултат на увеличение на капитала на Индустриален холдинг България АД, гр. София от 58 282 079 лв. на 67 978 543 лв. Увеличението е в размер 9 696 464 броя обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 1,03 лв.

КФН също така е одобрила промяна в устава на Прайм Пропърти БГ АДСИЦ свързана с удължаване на срока на съществуване на дружеството до 2020 г.

Джи Пи Ей Груп АД, е уведомило КФН за намерението си да извършва дейност като застрахователен брокер на територията на Румъния при условията на свободата на предоставяне на услуги в рамките на ЕС. КФН ще уведоми съответния компетентен орган на приемащата държава за намерението на застрахователния брокер.

Надзорът е признал придобита квалификация за извършване на дейност като инвестиционен консултант на Крум Якимов и пълна правоспособност на отговорен актюер на Яница Янева–Петкова.

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД(4BI)

Инвестор.БГ АД(IBG)

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още