IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петрол: На този етап няма да продаваме бизнеса си, нито изцяло, нито на части

На дневен ред е въпросът за осигуряване на дългосрочно финансиране, посочи финансовият директор на компанията

12:49 | 10.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Станислав Николаев. <em>Снимка: Личен архив&nbsp;</em></p>

Станислав Николаев. Снимка: Личен архив 

Ръководството на „Петрол“ АД няма намерения на този етап да продава бизнеса си – нито изцяло, нито някаква част. Това заяви за Investor.bg финансовият директор на компанията Станислав Николаев. 

През юни стана ясно, че от страна на „Газпром нефт“ има интерес към българския пазар и са водени разговори, включително и с представители на „Петрол“. Тогава от българската компания коментираха, че до момента „конкретна оферта от „Газпром нефт“ за покупка на активи на „Петрол“ няма“.

Активите на „Петрол“ АД, които биха могли евентуално да подлежат на продажба, са веригата от над 300 бензиностанции или част от нея, петролни бази и някои недвижими имоти, поясни тогава Николаев.

Сега той посочи, че ръководството на "Петрол" работи „за по-нататъшното финансово стабилизиране на компанията“, а оферта за покупка от "Газпром нефт" не е получена.

По думите му на дневен ред е решаването на въпроса за осигуряване на дългосрочно финансиране. То е предназначено за рефинасиране на облигационния заем на „Петрол“ и за текущи дейности. Финансовият директор към момента не назова конкретната сума на кредита, добавяйки само, че се „дискутират различни цифри“. 

Относно инвестиционните виждания на „Петрол“ АД за следващата година Станислав Николаев коментира, че „има намерения за обновяване на някои обекти и евентуално изграждане на нови“. Това обаче окончателно ще се реши през ноември от управителния съвет на компанията. 
  

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още