IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петрол: Интерес от „Газпром нефт“ има, но оферта за покупка няма

Активите на Петрол АД, които биха могли да подлежат на продажба, са веригата от над 300 бензиностанции или част от нея, петролни бази и някои недвижими имоти

18:27 | 13.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Станислав Николаев, Снимка: Личен архив</p>

Станислав Николаев, Снимка: Личен архив

Интерес от страна на „Газпром нефт“ към българския пазар има, водени са разговори, включително и с наши представители, но на този етап нямаме индикации за потвърден интерес конкретно към Петрол АД или към активи на дружеството.

Това каза за Investor.bg финансовият директор на компанията Станислав Николаев, помолен да коментира информация в руски медии от ръководството на „Газпром нефт“, че руската компания (дъщерна на „Газпром“) проучва въпроса за закупуване на верига бензиностанции в България.

„Конкретна оферта от „Газпром нефт“ за покупка на наши активи досега няма, така че не мога да твърдя към момента, че до сделка ще се стигне в бъдеще“, посочи Николаев. По думите му, активите на „Петрол“ АД, които биха могли да подлежат на продажба, са веригата от над 300 бензиностанции или част от нея, петролни бази и някои недвижими имоти.

„Засега не знаем към кои дружества на българския пазар и към кои точно активи би проявил интерес „Газпром нефт“. Само като пример - това биха могли да бъдат всички или част от нашите бензиностанции“.

Финансовият директор на Петрол AД обясни още: "Ако получим от „Газпром нефт“ оферта за покупка на определени наши активи на определена цена, процедурата по принцип е следната. Офертата се разглежда от акционерите на Петрол АД и те преценяват дали да се водят преговори по нея."

Практиката (включително и моята) сочи, че воденето по същество на подобни преговори не е лек процес и трае около година, а най-често и по-дълго време, добави Николаев.

"Но, както подчертах, до момента няма никакви обвързващи ангажименти между „Петрол“ АД и „Газпром нефт“. Към настоящия момент в работата на структурата няма настъпили промени, следваме маркетинговите и инвестиционни планове, които сме приели," отбеляза още Станислав Николаев.

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още