fallback

КФН отне лиценза на ИП Стандарт Инвестмънт АД

Инвестиционният посредник е престанал да отговаря на изискванията за капиталова адекватност и ликвидност, посочват от комисията

19:05 | 27.03.12 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

На свое заседание, проведено днес, 27.03.2012 г., Комисията за финансов надзор е взела Решение № 221-ИП за отнемане на издадения на Стандарт Инвестмънт АД лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник.

Отнемането на лиценза на инвестиционния посредник е на основание чл. 20, ал. 2, т. 2, предложение първо от Закона за пазарите на финансови инструменти, а именно: "Комисията може да отнеме издадения лиценз, ако инвестиционният посредник престане да отговаря на изискванията на закона и на актовете по прилагането му за капиталова адекватност и ликвидност и не предложи в 5-дневен срок от възникване на несъответствието оздравителна програма за привеждането му в съответствие с тези изисквания." От ИП Стандарт Инвестмънт АД заявиха по повод решението, че то е преднамерено, тенденциозно, целенасочено и част от кампанията срещу дружествата от групата Стандарт Инвестмънт. "Тъй като решението е неоснователно и незаконно, то ние ще си търсим правата в съда", се казва в съобщение на инвестиционния посредник до медиите.  

Свързани компании:

Стандарт Инвестмънт Консервативен Фонд(DFSCIF)

ДФ Стандарт инвестмънт Международен фонд(SMJ3)

ДФ Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд(SMJ2)

ДФ Стандарт Инвестмънт Балансиран Фонд(SMJ1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:16 | 14.09.22 г.
fallback