IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН отне лиценза на ИП Стандарт Инвестмънт АД

Инвестиционният посредник е престанал да отговаря на изискванията за капиталова адекватност и ликвидност, посочват от комисията

19:05 | 27.03.12 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН отне лиценза на ИП Стандарт Инвестмънт АД

На свое заседание, проведено днес, 27.03.2012 г., Комисията за финансов надзор е взела Решение № 221-ИП за отнемане на издадения на Стандарт Инвестмънт АД лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник.

Отнемането на лиценза на инвестиционния посредник е на основание чл. 20, ал. 2, т. 2, предложение първо от Закона за пазарите на финансови инструменти, а именно:

"Комисията може да отнеме издадения лиценз, ако инвестиционният посредник престане да отговаря на изискванията на закона и на актовете по прилагането му за капиталова адекватност и ликвидност и не предложи в 5-дневен срок от възникване на несъответствието оздравителна програма за привеждането му в съответствие с тези изисквания."

От ИП Стандарт Инвестмънт АД заявиха по повод решението, че то е преднамерено, тенденциозно, целенасочено и част от кампанията срещу дружествата от групата Стандарт Инвестмънт.

"Тъй като решението е неоснователно и незаконно, то ние ще си търсим правата в съда", се казва в съобщение на инвестиционния посредник до медиите.


 

Свързани компании:

Стандарт Инвестмънт Консервативен Фонд(DFSCIF)

ДФ Стандарт инвестмънт Международен фонд(SMJ3)

ДФ Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд(SMJ2)

ДФ Стандарт Инвестмънт Балансиран Фонд(SMJ1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Cvetta
преди 12 години
Ръководството на Стандарт инвестмънт са свързани с мафиотите братя Маргини. Те са същите хора, които начело със скандалният ректор на Свищовската академия Величко Адамов, които перат парите от наркотици на братя Маргини чрез офшорни фирми. Те дълго време източваха парите от пенсиите чрез пенсионен фонд Бъдеще, където акционери бяха Величко Адамов и др. преподаватели от Свищов. По тази схема са откраднати десетки милиони от парите за пенсии всяка година.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 7
tibidabo
преди 12 години
Аз пък ще ти кажа, че тия са най-читавите. Смятай за останалите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
olimpiec
преди 12 години
Преди повече от 7-8 години един важен човек в София ми беше казл-"Внимавай с тия нещата не са редовни!"-Е кво илезе сега?Той е знаел а другите не са ли знаели,или пак "българска" ни работа....Абе въздух под налягане сме си ние, даже и кислород няма в него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още