IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БАУД се разграничи от действията на изключения си член Стандарт Асет Мениджмънт

Управляващото дружество бе изключено от професионалната асоциация на 24 ноември 2011 г. по предложение на Комисията й по етика

17:24 | 08.03.12 г. 1
БАУД се разграничи от действията на изключения си член Стандарт Асет Мениджмънт

Българската асоциация на управляващите дружества (БАУД) се разграничи от действията на УД Стандарт Асет Мениджмънт АД, който не е извършил плащане на близо 1 млн. лв. в продължение на 3 месеца в полза на вложителя УПФ Бъдеще.

"Във връзка с принудителната административна мярка, наложена от Комисията за финансов надзор на УД Стандарт Асет Мениджмънт АД, от Българската асоциация на управляващите дружества напомнят, че на Общо събрание, проведено на 24 ноември 2011 г., професионалната общност изключи управляващото дружество от организацията. Причината за това бяха нарушения на Етичния кодекс на асоциацията.

БАУД работи за популяризиране на фондовата индустрия в България, като едно от най-важните условия за това е спазване на доброто й име. Затова сме особено твърди, и в никакъв случай няма да толерираме действия, свързани с нарушаването на интересите на инвеститорите.", се казва в съобщение на БАУД.

На 24 ноември 2011 г. Българска асоциация на управляващите дружества (БАУД) прекрати членството на УД Стандарт Асет Мениджмънт АД в асоциацията по предложение на Комисията по етика при БАУД.



На 1 декември 2011 г. КФН не разреши създаването на ДФ Нюуей Високодоходен фонд, управляван от УД Нюуей Асет Мениджмънт АД, което има капитал от 250 000 лв., разпределен в 250 акции.

Към 20 септември 2011 г. 80% от акциите на УД-то са били собственост на Стефан Стефанов, който до август 2011 г. година бе представляващ УД Стандарт Асет Менидмънт АД.

На свое заседание от 22 декември 2011 г. Комисията за финансов надзор отне лиценза за извършване на дейност като управляващо дружество на УД Нюуей Асет Мениджмънт АД.

Свързани компании:

Стандарт Инвестмънт Консервативен Фонд(DFSCIF)

ДФ Стандарт инвестмънт Международен фонд(SMJ3)

ДФ Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд(SMJ2)

ДФ Стандарт Инвестмънт Балансиран Фонд(SMJ1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Cvetta
преди 12 години
Ръководството на Стандарт инвестмънт са свързани с мафиотите братя Маргини. Те са същите хора, които начело със скандалният ректор на Свищовската академия Величко Адамов перат парите от наркотици на братя Маргини чрез офшорни фирми. Те дълго време източваха парите от пенсиите чрез пенсионен фонд Бъдеще, където акционери бяха Величко Адамов и др. преподаватели от Свищов. По тази схема бяха откраднати десетки милиони от парите за пенсии всяка година. Не случайно регистрираха рекордни загуби всяка година. Сега пенсионият фонд Бъдеще е с нов собственик, които не иска повече да губи пари, чрез Стандарт асет мениджмънт. Досега Величко Адамов и престъпната му банда имаха покровителство от страна на ГЕРБ и нещата се потулваха. Дали това е единичен пробив и нещата пак ще бъдат потулени ще покаже бъдещето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още