IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пламен Пътев и Стефан Стефанов вече не представляват Стандарт Асет Мениджмънт

Новите членове на СД, а също и представляващи дружеството са, Мария Филипова и Велислав Бойчев

10:00 | 26.09.11 г.
Пламен Пътев и Стефан Стефанов вече не представляват Стандарт Асет Мениджмънт

Пламен Пътев и Стефан Стефанов вече не са членове на Съвета на директорите на управляващото дружество Стандарт Асет Мениджмънт АД и вече не го представляват, показва обявление в Търговския регистър.

Новите членове на СД, а също и представляващи дружеството, са Мария Филипова и Велислав Бойчев.

Капиталът на дружеството е разпределен в 350 000 акции, като промените в ръководството са гласувани на общо събрание проведено на 1 август 2011 г. Възнаграждението на новите представляващи е определено на 600 лв. месечно, след като първоначалното предложение е било за 1 310 лв. Намалението е било с оглед минимизиране на разходите на дружеството.

На събранието са присъствали най-големите акционери, а именно Пламен Пътев и Стефан Стефанов (с по 98,7 хил. акции, или 28,2% от капитала) и Нигохос Канарян с 54,6 хил. акции (15,6%).

За 2010 г. УД Стандарт Асет Мениджмънт отчита 49 хил. лв. печалба след 120 хил. лв. загуба за 2009 г.

Дружеството отчита 11% ръст на годишна база на финансовите приходи до 420 хил. лв. за 2010 г., както и нефинансови приходи от 89 хил. лв., като такива приходи не е имало през 2009 г.

Фондовете управлявани от УД Стандарт Асет Мениджмънт са ДФ Стандарт инвестмънт Високодоходен фонд, ДФ Стандарт инвестмънт балансиран фонд, ДФ Стандарт инвестмънт Международен фонд и ДФ Стандарт инвестмънт Консервативен фонд.

Същевременно с решение от 12 септември 2011 г., Съвета на директорите на БФБ-София регистрира Стефан Стефанов за брокер на ИП Стандарт инвестмънт АД.

От УД Стандарт Асет Мениджмънт уточниха за Investor.bg че промените в ръководството не са свързани с промяна на собствеността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още