IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона прогнозира 20% спад на консолидираните приходи за четвъртото тримесечие

Причината е в по-малкото подписани нови договори през първото полугодие, както и в увеличения срок за изпълнението им

10:19 | 16.11.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Енемона прогнозира 20% спад на консолидираните приходи за четвъртото тримесечие

Приходите от дейността на групата на Енемона през октомври достигат 8,358 млн. лв. при прогнозирани общи приходи от дейността за четвъртото тримесечие в размер на 36,293 млн. лв. Това показват предварителни данни в Инвеститорския бюлетин на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
През миналия месец с по-голям относителен дял в консолидираните приходи от дейността на Групата са приходите от СМД (строително-монтажни дейности) и ЕЕД (договори за енергийна ефективност), които имат дял от 55%. На второ място се нареждат приходите от търговия с електроенергия – 36%.

Прогнозните консолидирани приходи от дейността на за последното тримесечие на годината са с 20% по-ниски в сравнение със същия период на 2011 г. Това се дължи в най-голяма степен на по-малкото подписани нови договори през първата половина на 2011 г. спрямо тези, подписани през същия период на 2010 г., както и на по-дългия среднопретеглен срок на изпълнение на подписаните договори през последните две години. 

През октомври дружествата от икономическата група на Енемона са подписали 12 нови договора в сферата на инженеринга и СМД на обща стойност 1,27 млн. лева без ДДС. От най-голямо значение през разглеждания период е подписаният договор в сферата на енергийната ефективност с МБАЛ „Св. Пантелеймон - Пловдив” за инженеринг за енергоефективни дейности по договор с гарантиран резултат за сградите на болницата. 

Към края на октомври оставащият обем по подписани договори в строителството (CBI) на консолидирана база възлиза на 137 млн. лева и бележи ръст от 4,6% спрямо края на миналата година. Най-голям относителен дял запазват договорите, изпълнявани от Групата в чужбина, формирайки общо над 86% от целия обем.
 

Свързани компании:

Енемона АД - привилегировани акции(E4AP)

Енемона АД - Варанти(ZNOA)

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още