IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона продаде Енемона Гълъбово на Марица Енерджи Сървис за 2,9 млн. лв.

Продажбата ще оптимизира дейноста на компанията и ще създаде по-добри възможности за участие в търгове в чужбина

11:49 | 22.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Енемона продаде Енемона Гълъбово на Марица Енерджи Сървис за 2,9 млн. лв.

На 19 октомври (събота) Енемона АД е сключило договор с Марица Енерджи Сървис ЕООД за продажбата на дела си от 91,13% в капитала на Енемона Гълъбово АД за сумата от 2,9 млн. лв., съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Плащането по сделката трябва да бъде извършено изцяло до 10 дни след подписването на договора, се казва в уведомлението. Купувачът също така трябва в 3-месечен срок да смени името на дружеството, да гарантира всичките му задължения към Енемона АД, както и да не води конкурентна на Енемона дейност в продължение на 10 години. За обезпечение на тези ангажименти купувачът предоставя като обезпечение придобитите акции на Енемона Гълъбово АД.

Решението за продажба следва програмата на Енемона АД за оптимизация на дейностите и създаване на по-добри възможности на компанията за участие в търгове в чужбина, посочват от Енемона. Основната дейност, извършвана от дъщерното дружество в клон Гълъбово, ще бъде преместена към Енемона АД. 

Продажбата цели: събиране на цялата дейност инженеринг и монаж в една компания, с което ще се постигнат по-добри референции при участие в търгове; събиране на инженеринговия и работническия персонал в едно дружество, с което ще отпадне необходимостта и разходите, свързани с преназначаванията (в повечето проекти в Германия не може да се работи с подизпълнители); оптимизиране на данъчните и режийните разходи.

Икономически ефект от сделката на годишна база ще възлезе на минимум 300 хил. лв., като до 2013 г. може да надхвърли 750 хил., очакват от Енемона. Компанията също така ще има по-ясно представяне в отчетите си, показвайки цялата дейност инженеринг и строително-монтажни услуги в неконсолидирания си отчет. 

Свързани компании:

Енемона АД - привилегировани акции(E4AP)

Енемона АД - Варанти(ZNOA)

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още