IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите на БФБ се ослушват за съставянето на правителство

Интересно е и как предстоящата сага с цената на тока ще се отрази на нервите им, коментира Владислав Панев от Статус Капитал

17:44 | 14.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Инвеститорите на БФБ се ослушват за съставянето на правителство

Индексите на БФБ приключиха с понижения днешната сесия, както следва: SOFIX (-0,2%) до 406,47 пункта, BG40 (-0,01%) до 135,69 пункта, BGTR30 (-1%) до 294,10 пункта и BGREIT (-0,1%) до 86,30 пункта.

"И през втората следизборна сесия индексите на БФБ останаха на червено при изключително вяла търговия. Инвеститорите като че ли се ослушват дали ще се състави правителство или наесен отново ще тръгнем към урните. Няма и компании, които да бъдат фаворизирани или неглижирани като близки или далечни до евентуалните бъдещи управляващи", коментира за Investor.bg Владислав Панев*, председател на СД на УД Статус Капитал.

"Проблем за ново правителство би било, че още през първите дни от мандата си ще трябва да взема мерки, противоположни на обещанията на отделните партии. Особено чувствителна би била темата с увеличението на цената на тока. Личното ми мнение е, че поне до 1 юли ще станем свидетели на водевил с цел тази отговорност да падне на плещите на служебния кабинет. Интересно е как това ще се отрази на нервите на инвеститорите на БФБ. Дано да бъдат по-търпеливи“, каза анализаторът.

Търговията с акции на борсата днес възлезе на 739 хил. лв., като с оборот над 100 хил. бяха Асенова крепост (-0,4%) – 290 хил. и А.В. Билдингс (0%) - 101 хил.

На регулиран пазар се търгуваха общо 41 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи бе 13/24, а при 4 позиции нямаше промяна.

От дружествата с оборот над 5 хил. лв. с най-голям ръст са акциите на Гипс (+4%), а с най-силен спад са книжата на ИХ България (-4,4%) и ПИБ (-2,4%).

* Мнението има аналитичен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още