IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общото събрание на Слънчев бряг смени Съвета на директорите

В новия СД влизат Йордан Георгиев, Румен Кулев, Светлодара Петрова, Веселин Маринов и Таня Власиаду

15:25 | 28.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Общото събрание на Слънчев бряг смени Съвета на директорите

Общото събрание на Слънчев бряг АД, проведено на 23 декември, е освободило като членове на Съвета на директорите Златко Димитров, Иво Маринов, Константин Лефтеров, Соня Енилова и Мариела Павлова.

На тяхно място с мандат от три години са избрани Йордан Георгиев, Румен Кулев, Светлодара Петрова, Веселин Маринов и Таня Власиаду, съобщи дружеството чрез БФБ. 

ОС е избрало министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който да сключи от името на дружеството договор с членовете на СД, на които няма да бъде възложено управлението.

Събранието е освободило одитния комитет, в който влизаше предишния СД, като в новия одитен комитет влиза новият Съвет на директорите, а председател ще бъде Румен Кулев.

Възнаграждението на членовете на одитния комитет ще е в размер на 80% от това на СД, като председателят и членовете на комитета, които са министри, лица по чл. 19, ал. 7 от Закона за администрацията, държавни служители и лица по чл. 107а от Кодекса на труда, не получават възнаграждение.

Промените, гласувани на Общото събрание, бяха по искане на Министерство на икономиката и енергетиката като акционер, притежаващ 75 на сто от капитала на дружеството.

Вече имаше промени в ръководствата на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), на НДКБулгаргаз, а се очертават такива и в ръководствата на БФБ и ЦД.

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още