IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свилоза АД със 114% ръст на консолидираната печалба през второто тримесечие

За полугодието тя достига 9,6 млн. лв. спрямо 6,66 млн. лв. за същия период на 2014 г., а спадът през първото тримесечие е преодолян

09:00 | 18.08.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Свилоза АД със 114% ръст на консолидираната печалба през второто тримесечие

Свилоза АД отчита 114% ръст на консолидираната печалба на годишна база до 7,83 млн. лв. само за второто тримесечие на 2015 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Така е преодолян спадът от първото тримесечие и общо за полугодието е реализиран ръст от 44% на годишна база до 9,6 млн. лв. спрямо 6,66 млн. лв. за за януари-юни 2014 г.

През второто тримесечие на 2015 г. консолидираните продажби се увеличават с 16% на годишна база до 33,55 млн. лв. спрямо спад през първото тримесечие. Общо за полугодието има понижение от 5% на годишна база до 57,5 млн. лв.

Дейността се развива основно от дъщерното дружество Свилоцел ЕАД, което според консолидирания междинен доклад за дейността „успя да компенсира влошаването на финансовите показатели през първото тримесечие, предизвикано от престоите и работата с намален капацитет поради недостиг на дървесина“.



Очакванията на ръководството са положителната тенденция за подобряване на постигнатите резултати да бъде продължена и през оставащия период до края на годината.

Положително влияние оказва възобновяването на производството в завода за коприна на „Свилоза Ярн” ЕООД (в гр. Сливен, собственост на Е. Миролио АД), както и увеличеното потребление на води, услуги и странични продукти от съседните фирми.

Свилоцел ЕАД е осигурено с необходимия запас от суровини, химикали, резервни части и други консумативи. Наличната дървесина на склад е от порядъка на 88 хил. тона, осигуряващи производствените потребности за около 2 месеца, се казва в отчета.

Финансовите резултати бяха публикувани на 17 август, около 16 часа, т.е - час преди края на борсовата търговия. Акциите на дружеството поскъпнаха с 3,33% до 3,1 лв. за акция и 98 млн. лв. пазарна капитализация. Поскъпването за последните 12 месеца е в рамките на 34,78%.

Свързани компании:

Свилоза АД отписано(3MZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още