IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдиците на КТБ събраха близо 7 млн. лв. преди празниците

Лазар Илиев, Ангел Донов и Кристи Маринова вече разглеждат постъпили възражения и становища по оспорените вземания по списъка с вече приетите

09:35 | 26.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Точно 6 798 337,30 лв. събраха синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) от предприети от тях правни действия по осребряване на вземанията на банката преди празниците. Това става ясно от седмичния отчет на Лазар Илиев, Ангел Донов и Кристи Маринова за периода 21-23 декември, публикуван на сайта на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ).

6 784 002,98 лв. са от юридически лица по дължими от тях кредити, 12 420,09 лв. - от физически лица, а 1 914,23 лв. са вземания, класифицирани в графа „други“. Отново в отчета няма разбивка на постъпленията по вида на валутата.

На 18 декември изтече 7-дневният срок, в който всеки кредитор на банката с оспорено вземане имаше право да представи пред синдиците писмено становище по възражението срещу оспорването на неговото вземане и да приложи доказателства, които да послужат в негова защита.

В последния си отчет преди коледните празници Илиев, Донов и Маринова пишат, че разглеждат постъпилите възражения и становища по оспорените вземания „с оглед включването или изключването им в списъка на приетите вземания“.

Синдиците ще разглеждат постъпили възражения в рамките на законоустановения 40-дневен срок, който тече от 19 декември. В края на януари 2016 г. следва та стане ясно кои вземания ще бъдат включени или изключени от списъка с приетите вземания.

Илиев, Донов и Маринова продължават с анализа на договорите, по които КТБ е страна, и предприемат действия по прекратяване, включително по взаимно съгласие, на онези от тях, които водят до натрупване на разноски и в същото време не са необходими с оглед опазване и управление на имуществото на банката.

Във връзка с предадения доклад на Alix Partners, международната компания, която през юни беше наета да извърши действия по проследяване и връщане на активи на КТБ, в отчета на синдиците се посочва, че продължават да се обсъждат варианти и начини за по-нататъшно сътрудничество във връзка със събиране на вземанията на банката.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още