fallback

КФН пусна търговото за Арома Риъл Естейт АД, но спря това за Явор АД

Предложители са Димитър Луканов Луканов и Интерком Груп ООД

12:35 | 12.03.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Комисията за финансов надзор (КФН) пусна търговото предложение за Арома Риъл Естейт АД, но спря това за Явор АД-гр. Варна. Това става ясно от решенията на регулаторния орган от проведеното на 10 март заседание, публикувани на неговия сайт.

При Арома Риъл Естейт търгов предложител е Димитър Луканов Луканов, а инвестиционният посредник - Бета Корп АД. Цената на новото предложение е 1,01 лв., а при предходното беше 0,885 лв.

КФН издаде временна забрана за публикуване на търгово предложение от страна на мажоритарния собственик Интерком Груп ООД за закупуване на останалите акции на акционерите в дъщерното си Явор АД.

Тук цената бе 0,24 лв. за ценна книга, а обект - близо 9,98% от капитала на варненското дружество, опериращо в сектора на строителството и търговията с недвижими имоти.

Посредник по сделката е София Интернешънъл Секюритиз АД, а КФН издава временна забрана за пръв път, тъй като Интерком Груп отправи предложението към Явор в средата на февруари.

Последната сделка с акции на Арома Риъл Естейт АД е от 11 март, като от началото на годината поскъпват с 31,43% до 0,92 лв. за брой.

След последната сделка с дата 2 февруари една ценна книга на Явор АД пък струва 0,20 лв. Поскъпването от началото на годината е с 5,26 на сто.

Свързани компании:

Арома Риъл Естейт АД(AA8)

Явор АД Варна - отписано(3YR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:45 | 13.09.22 г.
fallback