IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН спря временно търговото предложение към Булстрад Виена иншурънс груп

Регулаторът изисква прецизиране на информацията в предложението

15:52 | 11.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде временна забрана за публикуване на търгово предложение от „Ти Би Ай България” ЕАД за изкупуване на 10 000 броя акции на ЗАД „Булстрад Виена иншурънс груп” от останалите акционери на дружеството, става ясно от решенията на регулатора от провелото се на 10 октомври заседание.

В мотивите за решението си Комисията посочва, че е необходимо да се извърши цялостна корекция на информацията в предложението за изкупуване по отношение на срока за приемане на предложението за изкупуване, както и относно условията и реда за приемане на предложението.

Необходимо е да се прецизира информацията относно срока за прехвърляне на акциите и заплащане на цената за тях, доколкото в информацията от дружеството неколкократно е посочен седемдневен срок, вместо законоустановеният срок от 7 работни дни. 

От регулатора изискват още в предложението за изкупуване изрично да се посочи, че всички разходи по изкупуването на акциите са за сметка на предложителя.

По отношение прилагането на метода „Нетна балансова стойност на активите” е установено различие между представените данни в предложението за изкупуване и тези от консолидирания финансов отчет на дружеството към 30.06.2017 г. 

От Комисията посочват, че съгласно изискванията при определянето на цената за акция по този метод трябва да се използват стойностите на активите и пасивите на дружеството от последния публикуван финансов отчет, който в конкретния случай е неодитираният консолидиран финансов отчет на ЗАД „Булстрад Виена иншурънс груп“ към 30.06.2017 г.

Предложената цена на една акция е 44,78 лв. Припомняме, че Ти Би Ай България ЕАД обяви потенциално намерение да отпише Булстрад от регистъра на публичните дружества към КФН. Това е поредното дружество, което предприема стъпки към отписване от борсовата търговия. В последните месеци това направиха още Биовет АД, Велде АД (бивше Лесопласт), Евроинс, Унипак, Дружба стъкларски заводи, Унифарм и Складова техника.

От началото на годината акциите на „Булстрад Виена иншурънс груп“ поевтиняват с 6,38% при пазарна капитализация от 138,488 млн. лв. 

 

Свързани компании:

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД(4BI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още