IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Балът на живота събра 1,5 млн. евро

Едно от най-големите събития в света на шоубизнеса събра знаменитости благотворително във Виена за 18 поредна година

16:46 | 22.07.10 г.
Балът на живота не разочарова гостите си с пищността и разкоша, които посрещнаха желаещите да дарят благотворително средства за борбата с опасния вирус. Снимка: BallLife
Балът на живота не разочарова гостите си с пищността и разкоша, които посрещнаха желаещите да дарят благотворително средства за борбата с опасния вирус. Снимка: BallLife

Ако конните надбягвания Royal Ascot са се превърнали в дългоочаквано събитие, най-голямото в календара на знатните особи в Европа и в частност във Великобритания, Балът на живота във Виена може да се похвали с подобна известност, но сред звездите от шоубизнеса.

Едно от най-зрелищните благотворителни събития в света, посветено на набирането на средства за борбата срещу СПИН-а, имаше за втора поредна година и представител на политическия елит в лицето на бившия президент на САЩ Бил Клинтън.

Тазгодишното 18-то издание на бала за набиране на средства, известен като Бала на живота (Life Ball), донесе 1,5 млн. евро приходи, съобщи АФП.

Те ще бъдат поделени между австрийски асоциации, които се грижат за засегнатите от болестта в страната, и международни организации.

Миналата година събитието позволи да бъдат събрани 1 640 181 евро.

Ако времето не беше лошо, сумата тази година щеше да е по-голяма, смятат организаторите. Силна гръмотевична буря прекъсна откриването на бала в австрийската столица.

Светското събитие бе почетено с присъствието на известни личности като бившия президент на САЩ Бил Клинтън, който произнесе встъпителната реч, вариететната актриса Дита фон Тиз и аренби певицата Пати ла Бел.

На бала присъства и американската актриса Упи Голдбърг, излъчено бе видеопослание на друга холивудска звезда - Шарън Стоун, имаше ревю на известни дизайнери като Кенет Коул и Калвин Клайн.

Събитието се провежда от 1993 г. Днес вече шоуто далеч надхвърля границите на Австрия и се излъчва по 60 телевизии и отразява от над 500 медии по цял свят.

Организатор е неправителствената фондация AIDS LIFE, създадена през 1992 г. от Гери Кезлър и Торгом Петросиан. От тогава до днес, под различна форма, кампанията подпомагат Хайди Клум, Шарън Стоун, Наоми Кембъл, сър Елтън Джон и множеството знаменитости, които ежегодно красят събитието и привличат медийното внимание с присъствието си.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още