IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рапърът 50 Cent предизвика 290% поскъпване на акции с публикация в Twitter

Изпълнителят е препоръчал на приятелите си книжата на американска компания, след което те са се изстреляли рязко нагоре

10:11 | 13.01.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>Снимка: 50Cent.com</p>

Снимка: 50Cent.com

През миналия уикенд популярният рап изпълнител 50 Cent призова последователите си в социалната мрежа Twitter да обърнат внимание на акциите на малка компания от Флорида. Наглед не особено драматична новина, но не и ако знаем, че рапърът има над 3,8 млн. приятели в социалната мрежа, пише ProPublica.

Още в понеделник акциите на компанията се изстрелват с 290 на сто, което носи капиталова печалба от поне 5,2 млн. долара на певеца. Причината – той притежава 7,5 млн. акции от капитала на компанията, както и варанти за още 22,5 млн. акции.

Компанията се казва H&H Imports и името й наподобява известната верига магазини за дрехи. Оказва се обаче, че само наподобява. Дружеството се занимава с продажбата на телефони с дизайн, одобрен от Къртис Джаксън.

За тези, които не са запознати – Къртис Джаксън е истинското име на 50 Cent.

H&H е компанията-майка на TV Goods – фирма с минимални приходи и загуба през последното тримесечие.

„HNHI е борсовият код на TVG, те стартират 15 нови продукта. Няма шега, влизайте там“, е написал рапърът в профила си в Twitter.

На 7 януари, петък, цената на акциите на компанията е едва 10 цента. В понеделник обаче тя се изстрелва до 39 цента за брой при прехвърлен обем от близо 9 млн. книжа – необичайно голямо за последната година количество.

Във вторник акциите на H&H отстъпват до 30 цента, а вчерашната сесия завършва при 25 цента за ценна книга.

На този етап певецът заобикаля нормативните наредби, тъй като не продава акции, посочва медията. Говорителят на рапъра е посочил, че всички 7,5 млн. акции са блокирани и не могат да бъдат продавани преди постигането на определени условия.

Рапърът обаче е премахнал оригиналното съобщение от стената си в Twitter, като там е останала само част от водената с някои от последователите му дискусия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
Zashtontcho
преди 13 години
В какво се е превърнала Америка...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
GRio
преди 13 години
Дали ще бъде повод за някои хора да се заинтересуват.... от препоръката..?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още