IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зукърбърг излетя от списъка с 40-те най-богати в света

След спада на Facebook състоянието му се оценява на 14,7 млрд. долара - с 800 млн. долара по-малко от това на последния в списъка

12:43 | 30.05.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	&nbsp;Марк Зукърбърг вече не е толкова богат. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

 Марк Зукърбърг вече не е толкова богат. Снимка: Ройтерс

Основателят и главен изпълнителен директор на най-голямата в световен мащаб социална мрежа Facebook Марк Зукърбърг вече не влиза в Топ 40 на най-богатите хора в света, след като във вторник акциите на компанията му паднаха под 30 долара, съобщава агецния Bloomberg.

Два и половина часа след началото на сесията вчера цената на акциите на Facebook спадна до 29,75 долара – за първи път под границата от 30 долара. Последва нов спад и търговията приключи на ниво от 28,84 долара - спад от 9,6% за сесията.

Сега състоянието на Зукърбърг по данни на Bloomberg се оценява на 14,7 млрд. долара - с 800 млн. долара по-малко от това на банкера Луис Карлос Сармиенто, който в рейтинга на най-богатите хора на Bloomberg заема 40-о място.

Facebook направи IPO на цена 38 долара за акция – на горната ценова граница от диапазона 34-38 долара, получавайки капитализация от 104,2 млрд. долара. Акциите на Facebook започнаха да се търгуват на ниво 42 долара. Оттогава обаче започна спад, а още на 21-и май цената падна под стойността на IPO-то.

Възможна причина за спада във вторник е това, че инвеститорите вече имат възможност да продават и купуват опции за акции на Facebook, пише The Wall Street Journal. Като друга причина анализаторите назовават значителното надценяване на акциите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 12 години
"НАД средния американец", исках да напиша. Лапсус клавиатури.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
Pyramid
преди 12 години
Абе, чудо голямо, не бил в топ 40. Вие първо влезте в Топ 1000, пък тогава му коментирайте "залязването".Той и на $10 ще е стотици пъти нас средния американец, споко. Вече го е правил веднъж, и втори път ще го стори. Да ви види баба Пръдла, всички тук умни гении, дето само се дуете, какво на малкия му пръст се сторили на този "хлапак". - Не, че аз съм нещо свършил но, бъдете честни поне. Къде е той, къде сме ние? "Инвестори". ХА-ХА-ХА. ...с кисело зеле :-(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
Malfurion
преди 12 години
Залязването на една социална империя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още