IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първият Starbucks у нас затваря врати от догодина

Помещението на бул. "Васил Левски" и ул. "Гурко" се продава от частен съдебен изпълнител

09:48 | 02.10.13 г. 14
<p>
	Първият Starbucks у нас бе открит през 2008 г. на възловото кръстовище на бул. &quot;Васил Левски&quot; и ул. &quot;Гурко&quot; Снимка: <em>Камара на частните съдебни изпълнители</em></p>

Първият Starbucks у нас бе открит през 2008 г. на възловото кръстовище на бул. "Васил Левски" и ул. "Гурко" Снимка: Камара на частните съдебни изпълнители

В коренна разлика с негативната информация, поднесена от Хаския бе мнението на Андрей Иванов, дистрикт мениджър на Starbucks за България, когато го потърсихме за коментар.

В рамките на краткия ни телефонен разговор той уточни, че компанията няма никакво намерение да напуска страната ни. Дори напротив - ръководството на гръцката фирма е задвижило план за разрастването на бизнеса й у нас, включващ нови локации.

Иванов дори хвърли светлина, че в момента мениджмънтът разработва план за нова локация, дори е набелязано конкретно ново място, което ще приюти веригата скоро. Въпреки многобройните ни въпроси в кой град и къде по-точно ще се намира новото заведение от веригата не получихме задоволителен отговор.

Попитахме го и за финансовите резултати на компанията и какви са наблюденията му за тази година, спрямо миналата. „Не е вярно, че компанията не е доволна от продажбите си. Точно обратното. Спрямо миналата година имаме ръст на клиентите. Върнахме си стари клиенти и не може да се говори за оттегляне. Категорично не се говори за затварянето на Starbucks в България“, заяви той.

На въпрос на Investor.bg във връзка с този Starbucks, който се помещава в Mall Burgas, Иванов допълни, че на този етап няма информация за неговото затваряне.

„За този тип бизнес е нормално да се затварят локации и да се отварят нови. Както знаете, понякога изборът на дадено място не винаги се оказва верен“, допълни той за финал на разговора ни.

Назад в миналото

Starbucks, намиращ се на възловия ъгъл на столичната улица „Гурко“ и  бул. „Васил Левски“, бе първият от веригата, който бе отрит у нас през 2008 г. След него последователно за по-малко от две години в България се появиха още 3 локации под бранда на известната верига.

Освен в България, гръцката компания Marinopoulos Coffee Company работи съвместно със Starbucks за откриването и управлението на заведения от веригата и в Гърция, Кипър, Швейцария, Австрия и Румъния.

Marinopoulos Group е водеща компания в областта на търговията на дребно. Компанията представя Carrefour Marinopoulos S.A., Marks & Spencer, DIA, FNAC, GAP. Marinopoulos Group е активна и в индустриалния сектор чрез FAMAR S.A., една от най-големите европейски фармацевтични и козметични компании. Marinopoulos работи съвместно със Starbucks на шест пазара: Гърция, Кипър, Швейцария, Австрия, Румъния и България. Marinopoulos Coffee Company България е основана през 2008 г. в София, България. Компанията е оторизиран лицензиант на Starbucks Coffee International, Inc.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 0 rate down comment 5
webgravity
преди 10 години
Любимият ми Старбъкс. Дано да сменят с хубава локация и да разкарат гнусните сандвичи и скапаните храни, само кафето става
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 14 rate down comment 5
Сините камъни
преди 10 години
"Филтрирано кафе"!!!!, я моля Ви се!Това не е кафе, в Америка пият тоя ***, щото ако започнат да пият и истинско кафе и съвсем ще се сринат имунните им системи наблъскани с генетични храни.Да, добра обстановка и дотам. Наистина са големи ***, които в Америка вървят, защото те друго почти нямат. Другата верига в Америка е малко по-добра от тая, как и беше името.......а, забравих...Като кажеш че искаш еспресо в Америка, те гледат като самоубиец.........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 6 rate down comment 3
993
преди 10 години
Добре че не ми правиш анализи и планиране... Много ми олекна. Всичко е относително на този свят :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 3
misanthrope
преди 10 години
:) ...не знам има ли смисъл" по една известна в близкото минало песен. Можеби ти си този, който си мисли, че всичко знае и коментира без никаква база. Аз споделям лични наблюдения
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 8 rate down comment 9
993
преди 10 години
Истината е, че се напънал слона и родил мишка... Това, че е пълно когато ти си там, не означава, че винаги е пълно. Но най-голямата радост за *** е, че си мисли, че всичко знае... Такива като тебе в България с лопата да ги ринеш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 10 rate down comment 1
alexx
преди 10 години
старбъкс, марбъкс, пица хът... преди това беше Спортна среща :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 19 rate down comment 4
misanthrope
преди 10 години
:) То не е само до кафето а е цяла услуга. Старбъкс почти единствени предлагат филтър кафе например. Предлагат се и не лоши сладкиши, аксесоари, заведенията винаги са украсени за празници ( Коледа, Великден... предлагат се екзотични неща с канела, с джинджифил, с аромат и чувство на уют, с интернет и висене вътре колкото искаш, без никой да те притеснява... има МНОООООГО неща покрай кафето. И не на последно място, целото чужденец нема да иде да пие кафе в кварталното, а право с Старбъкс така че... не ги мисли, направили са си сметката и доказано го разбират този бизнес
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 15
misanthrope
преди 10 години
Истината е, че пишеш глупости. В Старбъкс е пълно по всяко време. Аз лично предпочитам Costa Cofee и не рядко просто няма къде да седна, въпреки че имат доста заведения и повечето никак не са малки ( за разлика от старбъкс)Според изследвания, България е на 2ро място в Европа по развитие на еспресо културата, след Италия и българина е склонен да дава луди пари за кафе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 26 rate down comment 3
Zashtontcho
преди 10 години
Много ясно, че ще фалират, кой нормален човек ще купува блудкава хамериканска пик** на самообслужване и на тая висока цена? В Южна Европа се пие най-хубавото кафе на света, как въобще от Старбъкс могат да очакват, че техните продукти ще са по-харесвани от италианските кафета?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 3
melon
преди 10 години
Аз ги харесвам, но ходя рядко. Примерно, като съм в мола на цариградско - там има. Ама по-приятно ми е да отида отгоре - има едно кафе със сладоледи, а и правят хубави топли неща, като цените са по-ниски от старбъксовите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още