IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Амитабх Вардхан: Cine Grand има интерес към балканските страни

Мултиплексите на Cine Grand в България се опитват да отговорят на исканията на различните зрители, без да забравят колко важно е българското кино

08:17 | 13.05.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Cine Grand</em></p>

Снимка: Cine Grand

Cine Grand предлага билети на много различни цени. На каква стратегия залагате всъщност?

Опитваме се да предлагаме по-достъпни цени на билетите. Целта ни е да гледаме през очите на клиентите си. Имаме специални цени за уикендите. Има хора, които разполагат с повече средства и време и има специални цени за тях, както и за тези, които не разполагат с подобни ресурси. Билетите започват от 3 лева, а тези на средни цени са по 5, 6, 7 лева. Има и билети по 10-11 лева, но всичко зависи от самата прожекция, от деня от седмицата, както и от часа ѝ.

Колко посетители има киното в киното в City Center Sofia всяка седмица?

Всяка седмица идват средно около 4000 - 5000 души.

Какъв е пазарният ви дял тук?

Трудно е да се каже, но например за филм като „Вълкът от Уолстрийт“, само в този мултиплекс беше 8%.

Колко хора работят работят за Cine Grand в България и планирате ли да увеличите служителите си?

В страната за нас работят около 40-50 души. Колкото повече кина отваряме, толкова повече работни места ще има, така че планираме да наемем още хора.

Как избирате филмите?

Имаме философия за това и специална политика. Всеки филм като „Аватар“ има място тук. Стига да излиза в петък, има място при нас. Важно е хората да се интересуват от него, така че ни интересува всичко, което е като „Аватар“. Опитваме се да показваме всеки филм, който излезе. Не отказваме никакви филми.

От самото начало подкрепяте българските филми. Защо решихте, че е важно да го направите?

На който и пазар да се намирате, твое основно задължение е да уважавате местната култура. Именно затова е и киното. Има много култури, които познаваме добре благодарение на киното, като американската например. Не всички ходят в Ню Йорк, но знаят толкова много за него, благодарение на филмите.

Мисля, че филмите са една от най-добрите медии за популяризиране на дадена култура. Каквото и да четем в интернет, нищо не може да се сравни с един голям хитов филм. В това се крие силата на киното. Ако българските филми не се прожектират в кината по каквато и да е причина, продуцентите няма да изкарват пари. Ако те не изкарват нищо, няма да правят нови филми, Ако няма нови български филми в продължение на години, няма да се продават никакви български филми, независимо дали са нови или стари. Има много страни, които нямат кино, защото не се снимат филми. Някога тези държави са правили добро кино, но в момента то е неглижирано, нищо не се случва. Няма да споменавам имена на държави, но и на Балканите има страни, които нямат собствено кино, а гледат само холивудски продукции.

В България се създават поне 15-16 филма годишно и броят им се увеличава. Това е наистина добре за културата ви. Телевизията например е нещо съвсем различно. Тя промотира културата, но не успява да го прави отвъд границите на страната. Въпросът е, че, ако искаш да изкараш културата навън и да накараш хората да се гордеят с нея, се нуждаеш от помощта на местното кино. Поради това се опитваме да даваме повече български филми и ги излъчваме в по-дълъг период от време.

Последна актуализация: 12:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 1
Тялото
преди 9 години
Те хубаво имат интерес и желание, ама да вземат да придобият и някакви умения и познания преди да правят най-скапаните кина. Един път ходих в тяхното и мисля че ми беше за последно. В средата точно под екрана имаше бял чаршаф, покриващ нещо (може би изтекла реклама), позицията на екрана е твърде висока за долната половина редове, контраста е много зле. Най-интересното обаче беше че в един момент се оказа че залата е пълна а идват още хора с дублирани места на билетите. "Любезно" им предложиха да им дадат дървени столове пред 1ви ред и се разправяха 15 мин от филма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още