IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Футболът набира все повече популярност в САЩ

ESPN вече може да се похвали с рекорден рейтинг на мъжки футболен мач

12:53 | 18.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Дългоочакваният възход на футбола в САЩ е добре позната на всички тема. Първите данни след началото на Световното първенство по футбол в Бразилия обаче показват забележително увеличаване на интереса на американците към събитието, пише BusinessWeek.

Американският кабелен и сателитен телевизионен канал ESPN съобщава, че мачът между САЩ и Гана е получил рейтинг 7.0 по данни на Nielsen, а това е абсолютен рекорд за гледане на футбол по канала.

Като цяло мрежата посочва, че рейтингите са скочили с 16 на сто по време на първите 14 мача от първенството. 

Макар да има много променливи показатели, които да се вземат предвид, като часа на мача, деня от седмицата и това кои са противниковите отбори, основната тенденция е растеж.

Мачът САЩ – Гана е гледан от 11,1 млн. абонати на ESPN и 4,8 млн. на Unionvision. 1,4 млн. души пък са гледали играта чрез мобилното приложение WatchESPN, допълва USA Today. Но отбелязаният рекорд е само за ESPN. Мачът между САЩ и Гана през 2010 г., който беше излъчен по ABC, беше с рейтинг 8,2. 

Най-гледаният футболен мач в историята на САЩ всъщност е финалът на Световното първенство преди четири години, когато в Южна Африка играха Испания и Холандия. Дербито е гледано от 24,3 млн. зрители.

Въпросът, който стои на дневен ред, е дали първенството през 2014 г. ще успее да постави нов рекорд и дали той ще дойде от гледането на американския футболен отбор или от гледането на финала. Да не забравяме, че е възможно двете да съвпаднат.

Същевременно, докато тече първенството в Бразилия, ESPN и Unionvision се състезават с Fox и Telemundo за правата за излъчване на Световната купа през 2018 г. в Русия и за турнира през 2022 г., който ще се проведе в Катар. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още