IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Футболният Мондиал ще постави рекорд по генериране на онлайн трафик

Това ще е показателен и важен тест за инфраструктурата в близко бъдеще, смятат от Cisco

09:27 | 11.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Феновете ще генерират огромен трафик на данни. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Феновете ще генерират огромен трафик на данни. Снимка: Ройтерс

Световното първенство по футбол ще генерира 4,3 екзабайта видеотрафик – три пъти над нормалния месечен IP трафик на Бразилия и повече от трафика за Австралия за цялата 2013 г., прогнозират от технологичната компания Cisco. 

Според концерна гледането на онлайн видео по време на Мондиала ще достигне исторически пикове. Това ще е показателен и важен тест за инфраструктурата в близко бъдеще. "В един момент всеки месец ще изглежда, че има световно по футбол, защото консумацията на онлайн видео става все по-голяма", коментира Робърт Пепър, вицепрезидент на Cisco.

Интернет трафикът, генериран от 60 000 човека на стадиона и пътуващите за мачовете, ще надмине този, създаван в пиковите часове от общо 94 млн. собственици на смартфони в Бразилия.

До 2018 г. се очаква глобалният IP трафик да достигне 132 екзабайта месечно, което е равнозначно на това 5,5 млрд. души да гледат четвърти сезон на сериала Game of Thrones онлайн по заявка в HD качество.

Очаква се още до 2018 г. видеото да генерира 84% от годишния интернет трафик в САЩ. В момента този дял възлиза на 78%. Тъй като ще е трудно за инфраструктурата да поеме цялото това натоварване за постоянно, трябва да се помисли за алтернативи, пише компанията в своя анализ.

Едно възможно решение е да се осигурят специални трасета, които да са резервирани за устройства с по-голям приоритет, като например медицинско оборудване. Така те ще могат да разчитат на стабилна връзка във всеки един момент.

До 2018 г. свързаните в мрежата машини ще генерират 46% от интернет трафика спрямо 25% в момента, прогнозира още Ciscо. Затова предстоящото първенство е добър момент да се направят подробни анализи на глобалната мрежа и да се вземат конкретни решения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:37 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още