IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Трафикът на данни нараства с около 15% за тримесечие

Почти 60% от всички телефони, продадени през последното тримесечие на 2013 г., са смартфони

16:43 | 06.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Графика на деня: Трафикът на данни нараства с около 15% за тримесечие

Общият брой на мобилните абонаменти в света до момента e около 6,7 милиарда. От тях 109 млн. нови абонамента са добавени през последното тримесечие на 2013 г. Въпреки това реалният брой на абонатите е около 4,5 милиарда, тъй като много от тях имат по няколко абонамента. Глобалното разпространение на мобилните услуги през четвъртото тримесечие на 2013 г. е 92%, показват данни на Ericsson Mobility Report. Абонатите на четвърто поколение мрежи (4G) достигнаха 200 млн. в последното тримесечие на 2013 г., става ясно още от проучването.

На Китай и Индия се дължат около 20% от новите попълнения, добавяйки приблизително 20 млн. нови абонамента за последните три месеца на 2013 г.

Мобилните абонаменти са нараснали с около 6% за година и с 1,5% за тримесечие. През четвъртото тримесечие на 2013 г. абонаментите за широколентов мобилен интернет са нараснали със 150 милиона и достигат до 2,1 млрд. броя, показвайки ръст от 40% спрямо миналата година.

Наблюдава се продължаващ силен ръст на смартфон абонаментите в глобален мащаб въпреки неголемия темп на растеж в региони като Северна Америка. През 2013 г. са продадени около 1 милиард смартфона, като тези устройства представляват почти 60% от всички телефони, продадени през последното тримесечие на 2013 г., в сравнение с близо 45%-ен дял за последното тримесечие на 2012 г. Около 30% от всички мобилни абонаменти са обвързани със смартфони, което оставя достатъчно пространство за бъдещо развитие.

 

Графиката показва общия глобален месечен трафик на данни и глас. Тя изобразява силен ръст на трафика на данни с умерен темп на растеж и непроменени стойности на трансфера на глас. Броят на абонаментите за мобилен пренос на данни се увеличава бързо и стимулира растежа на трафика на данни, заедно със средния обем на данни на абонамент. Трафикът на данни нараства с около 15% между трето и четвърто тримесечие на 2013 г.

При това обаче трябва да се има предвид, че съществуват значителни разлики между стойностите на трафика между отделните пазари, региони и оператори, поясняват от Ericsson.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още