IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

50 Cent обяви личен фалит

Рапърът дължи между 10 млн. и 50 млн. долара

11:20 | 14.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Къртис Джеймс Джаксън III, известен с псевдонима 50 Cent, подаде заявление за обявяване в производство по несъстоятелност в съда в Хартфорд, Кънектикът, предава CNN.

Рапърът иска да обяви банкрут, а според документите му причината за това е, че дължи между 10 млн. и 50 млн. долара на своите кредитори.

В момента певецът живее в имение във Фармингтън, Кънектикът, което купи от Майк Тайсън през 2003 г. за 4,1 млн. долара.

Адвокатът по случая Джеймс Берман от фирма Zeisler & Zeisler не е открит веднага за коментар.

Молбата за обявяване във фалит идва, след като Махнатънският граждански съд реши, че рапърът трябва да плати 5 млн. долара на жена от Флорида, която твърди, че певецът е пуснал секс касета с нея в интернет през 2009 г. Очаква се случаят да продължи да бъде гледан от съда, което може да означава и допълнителни разходи за 50 Cent.

Говорителят на адвокатската фирма, която представлява рапъра в съда, Brewer Attorneys & Counselors, обяви, че 50 Cent е подал документи за обявяване на фалит, „за да продължи своето участие в различни начинания и да продължи работата си като певец, докато реорганизира финансовите си дела“.

Освен, че е продал повече от 22 млн. албума като певец, 50 Cent е главен изпълнителен директор на звукозаписната компания G-Unit Records и стои зад няколко търговски продукта, като луксозна линия маратонки и водката EFFEN.

Говорителят на певеца Травис Картър заяви, че бизнес интересите на 50 Cent ще останат „незасегнати“ по време на производството по несъстоятелност. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още