IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модна компания подаде иск срещу бранда за дрехи и аксесоари на Иванка Тръмп

Според Modern Appealing Clothing Иванка Тръмп се възползва от факта, че баща ѝ е президент на САЩ

14:28 | 21.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Модната компания на Иванка Тръмп се оказа ответник по колективен иск от конкурент, базиран в Сан Франциско, който твърди, че тя се възползва от факта, че баща ѝ е президент на САЩ, съобщава CNBC.

Modern Appealing Clothing (MAC) твърди, че компанията на дъщерята на Доналд Тръмп получава и „нечестно предимство“ чрез съпруга си Джаред, „които работи за президента на САЩ“. Според MAC самият президент и негови доверени лица също са помогнали да се подкрепят продажбите на продукти на бранда Ivanka Trump Marks.

Подобно предимство е изрично забранено от Конституцията и законите на САЩ, както и от законите на щата Калифорния“, твърди MAC в документи, подадени в съда миналата седмица.

МАС иска и ограничителна заповед, която ще забрани дрехи и аксесоари от модния бранд на Иванка Тръмп да бъдат продавани в Калифорния.

В резултат на техните незаконни действия, ответниците са събирали и продължават да събират ползи и незаконни печалби за сметка на ищеца МАС и групата хора, които представлява“, се казва в документите.

В имейл до NBC News представител на бранда на Иванка Тръмп е отказал коментар по иска.

В същото време стана ясно, че Иванка Тръмп ще получи кабинет в западното крило на Белия дом, съобщава БТА. 35-годишната дъщеря на президента Доналд Тръмп ще получи и достъп до секретна информация, макар че формално тя не е служител на правителството, съобщи неин адвокат, цитиран от Асошиейтед прес.

Така тя затвърждава ролята си на влиятелен фактор в екипа на президента, отбелязва агенцията. Нейното присъствие в Белия дом е очевидно от началото на мандата на баща ѝ.

Кабинетът на президентската дъщеря ще се намира на втория етаж на западното крило, до кабинета на друг от главните съветници на президента - Дина Пауъл, която неотдавна бе повишена в длъжност в Съвета за национална сигурност.

Според адвоката на Иванка Тръмп - Джейми Горелик, въпреки че няма да има официален статут, тя ще прекарва в Белия дом пълен работен ден, ще спазва етичните норми и правилата за съхранение на поверителни материали, отнасящи се до държавните служители. Консултативната юридическа служба на Белия дом е одобрила този подход.

Федералните закони срещу семействеността не позволяват роднини да бъдат назначавани на правителствени длъжности. Но юридическият отдел на министерството на правосъдието неотдавна разреши на президента да назначи зетя си Джаред Къшнър в екипа на Белия дом. Според адвокат Горелик отделът е отбелязал също, че президентът може да се консултира с членове на семейството си като частни лица, а Иванка Тръмп щяла да прави именно това. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още