IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холивуд и Netflix вече се надпреварват кой да филмира първи сагата с GameStop

Освен стрийминг платформата, към темата интерес има и Metro-Goldwyn-Mayer

12:23 | 02.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Финалът все още не е написан, но Холивуд бърза да превърне инвестиционната сага с GameStop в продукция за големия екран, пише Wall Street Journal.

Отделни проекти на Netflix и Metro-Goldwyn-Mayer вече са в развитие. Те разказват за последната една седмица на Wall Street, в рамките на която фокусирани върху инвестициите групи във форума на Reddit се обединиха, за да повишат цената на акциите на проблемни компании, като GameStop и AMC Entertainment Holdings, и да навредят на хедж фондовете, като играят срещу тях.

Netflix води преговори със сценариста Марк Боул, който стои зад филми по реални събития, като атаката над Осама бин Ладен в „Zero Dark Thirty”. Идеята сега е да се създаде нова продукция, която да включва 24-годишната звезда на стийминг компанията Ноа Сентинео, твърди източник, запознат с въпроса.

Директори на MGM пък планират да работят по сценарий на Бен Мезрич по сагата, който ще се нарича „The Antisocial Network”. Студиото е действало особено бързо и е придобило правата върху книгата на Мезрич, която се продава на издателите този месец, твърди източник, запознат със случая.

Не е изненада, че тази луда седмица на Wall Street привлече вниманието на продуцентите, като се има предвид разнообразието от играчи и драматичния успех, който трейдърите аматьори постигнаха в провалянето на плановете на собствениците на хедж фондове.

Холивудските студиа и стрийминг компаниите често бързат да са първите, които да получат правата за разказване на история, която попада в центъра на медийното внимание в цял свят. Героичното спасяване на тайландския детски футболен отбор, който беше заклещен в пещера, или колапса на компании от Силициевата долина, като Theranos или WeWork, са поредните примери за истории, които привлякоха вниманието на множество продуценти за филмови или телевизионни адаптации.

Сега и двете компании работят бързо, за да си осигурят режисьори и актьори, защото този, който успее да завърши работа пръв, може да обезкуражи конкурентите да работят по подобни проекти. Днешната стрийминг екосистема предполага повече конкуренция от всякога за привличане на абонати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още