IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hilton разчита на бивши спортни величия за популяризирането на хотелите си

Сред звездите на веригата са баскетболните легенди Меджик Джонсън и Дейвид Робинсън

13:15 | 13.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Спортистите от афроамерикански и испански произход имат влиянието да наложат бранда на иначе трудни пазари. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Спортистите от афроамерикански и испански произход имат влиянието да наложат бранда на иначе трудни пазари. Снимка: Ройтерс

В опит да разшири мрежата си от инвестиционни партньори Hilton Worldwide Inc. открива изненадващ интерес от страна на малко необичайна група потенциални хотелиери - бившите професионални спортисти, пише The Wall Street Journal.

Hilton, подобно на много големи компании за управление на хотели, не притежава повечето от хотелите, които ползват марката. Вместо това компанията управлява имотите, които са собственост на инвеститори, и разширява предлагането, като насърчава тези инвеститори да строят нови имоти или да конвертират съществуващи такива, като ги обединяват под марката на Hilton.

Насочвайки се към професионални спортисти като инвеститори, Hilton се надява да вдигне достатъчно шум и да пробуди интерес към отделни хотели, като ги открои на фона на все по-силната конкуренция в бранша.

Компанията твърди, че бившите спортисти са идеалните собственици, защото имат опит като лидери, справят се с работата в екип и с общуването с разнообразни групи от хора. Освен това те имат достатъчно пари.

Особено търсени са спортистите от афроамерикански и испански произход, защото понякога те имат влиянието, нужно за налагане на трудни пазари. Няколко подобни играчи вече имат успешни изяви в хотелиерския бизнес, включително баскетболните легенди Меджик Джонсън и Дейвид Робинсън.

Робинсън, бивш играч на San Antonio Spurs, е активен купувач на имоти през последната година, като дейността си той осъществява чрез компанията си Admiral Capital Group и фонда за недвижими имоти, управляван от нея.

Фондът придоби Hilton Garden Inn в Хюстън през октомври миналата година, купи ипотеката по хотел на Renaissance в Лас Вегас през септември и се готви да придобие трети луксозен хотел в Далас през идните месеци.

Джонсън пък, който е един от най-успешните бивши спортисти-инвеститори в имоти, участва в джойнт венчър, притежаващ 12 хотела, включително Hilton Washington D.C.

Възвращаемостта в бизнеса с хотели, която може да варира от 9% до 20% при нормални икономически условия в зависимост от използвания дълг, обикновено е по-висока в сравнение с другите класове бизнес имоти. Секторът е и по-малко рисков от останалите дейности, в които обикновено участват бивши спортисти, като например ресторантьорството, нощните клубове и бизнеса със забавленията.

Предизвикателството обаче е да се придобие опит в бранша и да се натрупа необходимия капитал за осъществяването на сделките. Някои бивши спортисти се справят с тези проблеми, като се обединяват с други оператори в бранша и създават инвестиционни фондове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още