fallback

Microsoft няма да пусне нова игрова конзола през тази година

Според анализатори следващият Xbox няма да бъде представен на пазара преди средата на 2013 г.

13:06 | 19.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Въпреки слуховете, че Microsoft подготвя голяма премиера за началото на юни, от софтуерния концерн официално обявиха, че такава няма да има.

В специално изявление до медиите Microsoft опроверга очакванията на феновете и заяви, че наследникът на игровата конзола Xbox 360 няма изобщо да бъде представен тази година. Това няма да се случи нито на изложението Electronic Entertainment Expo (E3) в началото на юни, нито на следващите конференции. 

„За нас 2012-а е изцяло за Xbox 360 и това е най-добрата година за Xbox 360. Радваме се на интереса към нашите бъдещи планове, но можем да потвърдим, че няма да говорим за нов Xbox хардуер на Е3 или въобще в скоро време“, заяви пред американски медии говорителят на концерна Франк Шоу.

В момента Xbox се продава по-добре от всякога. По данни на Microsoft миналата година е била рекордна. И за тази година концернът очаква стабилни продажби на своя „Xbox 360“. За засиления интерес към игровата конзола са „виновни“ преди всичко широкото предлагане на игри и сензорът за движение Kinect.

Новината за липсата на наследник на конзолата е разочароваща за феновете на игри, особено защото идва и след като Sony обяви, че също няма да покаже следващия PlayStation по време на събитието. Така на изложението E3 геймърите ще трябва да се задоволят единствено с подробности за вече представената Wii U на Nintendo. Очаква се тази конзола да се появи на пазара в края на годината.

Браншови анализатори смятат, че следващият Xbox няма да бъде представен на пазара преди средата на 2013 г.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:15 | 08.09.22 г.
fallback