IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft няма да пусне нова игрова конзола през тази година

Според анализатори следващият Xbox няма да бъде представен на пазара преди средата на 2013 г.

13:06 | 19.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Microsoft няма да пусне нова игрова конзола през тази година

Въпреки слуховете, че Microsoft подготвя голяма премиера за началото на юни, от софтуерния концерн официално обявиха, че такава няма да има.

В специално изявление до медиите Microsoft опроверга очакванията на феновете и заяви, че наследникът на игровата конзола Xbox 360 няма изобщо да бъде представен тази година. Това няма да се случи нито на изложението Electronic Entertainment Expo (E3) в началото на юни, нито на следващите конференции. 

„За нас 2012-а е изцяло за Xbox 360 и това е най-добрата година за Xbox 360. Радваме се на интереса към нашите бъдещи планове, но можем да потвърдим, че няма да говорим за нов Xbox хардуер на Е3 или въобще в скоро време“, заяви пред американски медии говорителят на концерна Франк Шоу.

В момента Xbox се продава по-добре от всякога. По данни на Microsoft миналата година е била рекордна. И за тази година концернът очаква стабилни продажби на своя „Xbox 360“. За засиления интерес към игровата конзола са „виновни“ преди всичко широкото предлагане на игри и сензорът за движение Kinect.

Новината за липсата на наследник на конзолата е разочароваща за феновете на игри, особено защото идва и след като Sony обяви, че също няма да покаже следващия PlayStation по време на събитието. Така на изложението E3 геймърите ще трябва да се задоволят единствено с подробности за вече представената Wii U на Nintendo. Очаква се тази конзола да се появи на пазара в края на годината.

Браншови анализатори смятат, че следващият Xbox няма да бъде представен на пазара преди средата на 2013 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още