IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony праща Playstation 3 на диета

Новата версия е с около 25% по-малка и с 20% по-лека от актуалния модел

12:50 | 20.09.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новата конзола тежи едва 2 килограма.<em> Снимка: Sony</em></p>

Новата конзола тежи едва 2 килограма. Снимка: Sony

Японският концерн за потребителска електроника Sony потвърди слуховете, че работи над по-малка и по-лека версия на игровата си конзола.

По време на конференцията Tokyo Game Show, която се проведе в японската столица вчера, компанията анонсира новата конзола.

Устройството ще се предлага в два варианта – единият с капацитет от 250 GB, а другият – с капацитет от 500 GB. Първият модел с по-малък капацитет ще бъде пуснат на пазара на 25 септември и ще струва 269 долара, като при покупка потребителите ще получат безплатно и играта Uncharted 3: Drake’s Deception, изданието Game of the Year, както и ваучер на стойност 30 долара за покупка на дигитално съдържание за играта Dust 514.

Вторият модел с капацитет от 500 GB ще се появи по магазините на 30-и октомври и ще струва 299 долара. Тази конзола ще е в ограничени количества и ще се продава в комплект с играта Assassin’s Creed III.

Двете нови конзоли са с леко променен дизайн и според данни на производителя са с около 25% по-малки и с 20% по-леки от актуалния модел. Масата и обемът им са намалени чрез нов дизайн на вътрешната архитектура. При тях дискът с играта се поставя в плъзгащо се чекмедже, а не в слот.

Така новата конзола тежи едва 2 килограма, докато най-първата версия на Playstation 3 тежи цели 5 килограма. Старите конзоли PS3 се предлагат с капацитет съответно от 160 GB за 249 долара и 320 GB за 299 долара.

Сегашните потребители обаче със сигурност няма да са стимулирани да направят нова инвестиция, но онези, които флиртуват отдавна с продукта може да се решат на новата версия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още