IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преговорите между GM и Peugeot за по-тясно обвързване са в застой

Причината е във влошаващото се финансово състояние на френската компания и условията по отпуснатата й държавна помощ, пише Ройтерс

21:27 | 13.11.12 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Преговорите между GM и Peugeot за по-тясно обвързване са в застой

General Motors и нейният европейски партньор PSA Peugeot Citroen са преустановили преговорите за по-тясно обвързване заради опасенията, свързани с влошаващото се финансово състояние на френския производител на автомобили и условията по отпуснатата му държавна помощ, са заявили източници на Ройтерс.

Двете компании, които са в търсене на оперативно сътрудничество, което беше обявено през февруари, също така проучваха и пълно сливане на Peugeot с европейското поделение на GM – немската Opel.

Дискусиите обаче изглежда са пропаднали, след като Peugeot прие държавни гаранции за кредитното си поделение през миналия месец и обяви допълнително влошаване на кешовата си наличност. 

Според един от източниците автомобилопроизводителите са се разбрали да изчакат с разговорите. „В момента те смятат, че по-дълбоко обвързване не е вероятно преди 2014 г., когато пазарът може да се възстанови”, заявява друг източник.

”Условията на държавната подкрепа за френската компания изключват съкращаване на работни места, което значи, че сделката няма как да се ускори. Би било политически невъзможно всички съкращения да се прехърлят към германския бизнес на GM”, посочва източникът.

Говорител на Peugeot е коментирал, че понастоящем не се водят разговори за по-тясно сътрудничество с GM – първи коментар по темата от месец насам, когато излязоха първите информации за подобни разговори. Говорител на General Motors пък е отказал коментар.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
deant
преди 11 години
Пресен пример как държавата "помага" с намесата си. Сега чакаме през 2014 пазара магически да се подобри... Както съм писал и преди - социализма е тестван и доказано не работи. Но някой хора живеят в миналия, че и по-назад.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още