IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поевтиня с 6% за седмица

Натиск върху цената на суровината поставиха покачващите се запаси в САЩ и очакванията за възстановяване на доставките от Либия

09:25 | 06.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Петролът поевтиня с 6% за седмица

Цената на лекия суров петрол записа понижение от 6% през изминалата седмица. Двигатели на цената бяха очакванията за увеличаване на доставките от Либия и загрижеността за покачващите се запаси в САЩ, както и поевтиняването на щатския долар.

Цената на суровия петрол с доставка през февруари достигна равнище от 94,23 долара за барел в петък, поевтинявайки с 1,27%. По-рано по време на търговията контрактите удариха сесиен минимум от 93,38 долара за барел.

 

Либийската национална петролна корпорация съобщи в четвъртък, че износът на суровината може скоро да се завърнат в близост до познатите нива, след като протестиращите се съгласиха да спрат няколкомесечната си стачка.

В САЩ Администрацията за енергийна информация представи данните за запасите на суров петрол. Равнището се е покачило с 7,01 млн. барела през предходната седмица, надминавайки значително пазарните очаквания за ръст от 2,98 млн. барела.

Бензиновите запаси от своя страна отстъпиха с 844 000 барела в сравнение с очаквания за ръст от 1,93 млн. барела.

Същевременно търгуваният на борсата в Лондон конкурентен сорт брент с доставка през февруари поевтиня с 0,77% до 106,95 долара за барел, разширявайки седмичните си загуби до 4,7 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 04:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още