IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът ще пише мерки за цените на лекарствата

Планират се законодателни промени, свързани със стимулите за инвеститорите, както и изработватено на стратегия за развитие на туризма

11:10 | 07.08.13 г. 1
Кабинетът ще пише мерки за цените на лекарствата

Кабинетът смята да анализира и доколко са ефективни стимулите за инвеститорите в момента, както и да прави промени в Закона за насърчаване на инвестициите.

Предвижда се също така, като мярка за насърчаване на износа, да се разкриват нови посолства и да се разширят търговско-икономическите служби в бързо растящи икономики.

За туризма е предвидено до края на октомври да се разработи цялостна стратегия за развитието на сектора, както и до края на годината да се предприемат мерки за по-евтин и бърз начин за издаване на туристически визи за граждани на страни извън Европейския съюз.

Заложен е и план за непрестанно приемане на облекчения за бизнеса, свързан премахването на различни регулаторни режими, административни такси и други бюрократични процедури.

Кабинетът планира също така през следващите месеци да разработи планове за преструктуриране и оздравяване на държавни предприятия в тежко финансово състояние. Предвижда се също така управлението на държавните предприятия да се обвърже с провеждането на структурни реформи в тях, както и с финансовите им резултати.

Във фискалната сфера плановете на кабинета са до края на октомври да проведе публично обсъждане на макрорамката и политиките за бюджета през следващата година.

Предвижда се да бъде определен нов размер на линията на бедността през 2014 г., в бюджета да се заложи швейцарското правило за индексация на пенсиите от 2014 г. в, както и да започне да функционира консултативният съвет за оптимизиране на осигурителната система към социалния министър.

Планира се и разширяване на активните мерки на пазара на труда, включително новата европейска „Гаранция за младежта“, разширяване на регионалните програми за заетост и включването на програмата „Помощ за пенисониране“, по която се финансират хора, на които не им достига малко трудов стаж или възраст за излизане в пенсия, в Националния план за действие по заетостта през 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
nelva
преди 10 години
ДАЛИ ИЗОБЩО ЩЕ ИМ ДАДЪТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО.ИСКАТ ИМ ОСТАВКАТА - ЗА ДА СИ ОСЪЩЕСТВЯТ ТАЙНИТЕ МИСИИ.НЕУДОВЛЕТВОРЕНИТЕ ,БОГАТАШИТЕ,ОЛИГАРСИТЕ - ВИКАТ ДРЪЖ ,ВЗЕМИ,ИЗГОНИ,ОСТАВИ ВСИЧКО ЗА НАС.РАЗВЪРЗАХА КЕСИИТЕ.ОТ 30 НА 68 лв. ПОРАСНА ТАКСАТА ЗА КРЯКАНЕ НА ЖАБИТЕ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още