IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Официално: Nissan се захваща с Duster

Следващият Terrano ще използва базата на румънския SUV, идва още тази година

10:10 | 12.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Официално изображение на Nissan Terrano. <em>Снимка: Nissan </em></p>

Официално изображение на Nissan Terrano. Снимка: Nissan

Nissan India потвърди официално слуховете, че новото поколение на Terrano ще бъде изградено на базата на Duster, пише Indianautosblog. Изданието уточнява, че това ще бъде следващият нов модел в гамата на Nissan, като се очаква да се появи на пазара още през тази година.

Информацията е придружена и от официално изображение на новото поколение Nissan Terrano. Снимката разкрива само предната част на автомобила, която е получила отличителните черти на SUV гамата на японската марка. Все още не е известно как изглеждат задната част и интериора, но се очаква промените и там да бъдат значителни.

Що се отнася до двигателите, те ще бъдат аналогични с тези на Duster - 1,6-литров бензинов (105 к.с.) и 1,5-литров дизелов, предлагащ мощност до 110 к.с. Същото се отнася и до задвижването - само към предните или към четирите колела.

Duster, който на различните пазари се продава под марките Renault и Dacia, е повече от успешен за алианса Renault-Nissan. Само в Индия за изминалата година са реализирани 60 000 екземпляра, което обяснява решението на японската марка да използва платформата на Duster за своя Terrano.

"Terrano ще играе важна роля при увеличаването на продажбите на Nissan в Индия, заявява Кеничиро Йомура, президент на Nissan Motor India Pvt. Ltd. - Радвам се да ви разкрия името и първото изображение на един много важен за нас модел. Както вече може да се убедите, Terrano притежава атрактивен и отличителен дизайн, за който съм убеден, че ще се понрави на евентуалните купувачи, както и отлично пътно поведение и много екстри, за които ще съобщим в най-скоро време".

Новият Nissan Terrano ще се произвежда в Индия, в същата фабрика, в която вече се сглобява Dacia Duster за местния пазар и за пазарите на Великобритания и Ирландия. Пазарната премиера ще се състои още през тази година, като се очаква цените да бъдат малко по-високи от тези на Duster.

Още новини от света на автомобилите четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:46 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още