IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen пуска нова бюджетна марка

Автомобилите ще се произвеждат съвместно с китайската SAIC

14:58 | 01.10.13 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<i>Снимка: Ройтерс</i></p>

Снимка: Ройтерс

Стратегията на Volkswagen, предвиждаща пускането на пазара на нови достъпни модели, се развива с пълно темпо, заяви новият ръководител на отдела за развойна дейност в германската компания Ханс-Якоб Нойсер.

Пред Аutocar той уточни, че се подготвя цяла гама достъпни модели, които ще разполагат с ниско ниво на оборудване, но ще бъдат произвеждани с най-модерната техника на концерна.

Въпросните модели ще си съперничат на пазарите с автомобили като Dacia, чиято моделна линия жъне сериозни успехи.

Новият ръководител на отдела за развойна дейност, който замени на поста Улрих Хакенберг, заяви още, че има вариант въпросните коли да се произвеждат съвместно с партньора на VW в Китай - SAIC. А това вероятно означава, че автомобилите ще използват базата на продавания в Китай Volkswagen Santana.

Второто поколение на този модел имаше премиера в края на 2012 година. Той се изгражда на платформата PQ25, която познаваме от Polo, Seat Toledo, Skoda Rapid и други, като се оборудва с бензинови атмосферни агрегати с обем 1.4 и 1.6 литра.

Все още не е ясно на кои пазари ще се предлагат бъдещите достъпни модели на германската компания, нито кога ще се появят. Според предишни информации, цените ще стартират от около 6 000 долара.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още