IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България може да доставя автомобилни части за Словакия

Страната кани български фирми с опит в спа туризма да инвестират в развитието на минералните извори там

16:19 | 06.11.13 г. 2
България може да доставя автомобилни части за Словакия

България може да доставя автомобилни части за Словакия – един от водещите производители на автомобили в Европа, съобщи президентът Росен Плевнелиев по време на словашко-български бизнес форум, който се провежда в Братислава.

През последните години българските компании натрупаха опит и с квалифицираните си кадри имат потенциала да доставят компоненти за Словакия, коментира още Плевнелиев, цитиран от пресслужбата на Президентството.

В автомобилната индустрия у нас са заети 15 хил. души, като само за последните месеци са открити 15 нови производствени мощности за автомобилни части в страната, посочи президентът.

Въпреки икономическата криза, стокообменът между България и Словакия нараства с 20 на сто годишно и това създава благоприятни предпоставки за задълбочаване на икономическите отношения, коментираха участниците във форума.

По време на бизнес форума Плевнелиев е обсъдил със своя словашки колега Иван Гашпарович възможностите за сътрудничество – това са информационните технологии, науката и иновациите, каза президентът.

Гашпарович предложи български фирми с опит в сферата на лечебен и спа туризъм да инвестират в развитието на минералните извори в Словакия. Той припомни, че България е една от предпочитаните дестинации за туристите от Словакия и очаква увеличение на туристическия обмен през следващите години.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още