IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Skoda Superb остава без V6 двигател

Следващото поколение на модела ще бъде построено на платформата на Volkswagen Golf

11:30 | 15.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Skoda</em></p>

Снимка: Skoda

Флагманът в настоящата гама на Skoda - моделът Superb, ще преживее втората си смяна на поколенията през 2015 г., съобщава изданието AutoExpress. Основната новост при следващата генерация на модела ще бъде отсъствието на 6-цилиндрови мотори.

Линията силови агрегати ще бъде изцяло от 4-цилиндрови бензинови и дизелови мотори. Това означава, че досегашната топ-версия на Superb ще се лиши от V-образния си двигател с обем 3.6 литра и мощност 260 к.с.

Моделът ще се предлага както само с предно предаване, така и със задвижване на четирите колела. Третото поколение на Skoda Superb ще бъде на същата платформа, на която са построени Volkswagen Golf VII и Skoda Octavia III. Благодарение на нея машината ще бъде по-голяма и по-лека от своя предшественик.

Освен новата версия на флагмана си чешката компания планира през следващите 3 години да пусне третото поколение на Fabia и два нови кросовъра, един от които ще замени Skoda Yeti. Целта на Skoda е през 2018 г. да продава 1.5 млн. нови коли годишно, след като през миналата реализира на пазарите 930 000 бройки.

Още новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още