IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi иска да изпревари BMW

Базираният в Инголщад концерн влага в следващите пет години 22 млрд. евро в модернизация и нови технологии

13:39 | 27.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Audi иска да изпревари BMW

Германският автомобилен концерн Audi иска да надмине своята конкуренция с помощта на най-голямата в корпоративната си история инвестиционна програма. Между 2014 г. и 2018 г. концернът ще вложи общо около 22 млрд. евро в разработването на нови модели и технологии, както и в разширяването на производствената инфраструктура, обяви дъщерното дружество на Volkswagen.

„Ние си зададохме като цел за края на 2015 г. да имаме по 1,5 млн. доставки, но достигнахме до тази цел още през 2013 г.“, заяви изпълнителният директор на Audi Рупърт Щадлер. „Сега решително се отправяме към следващия крайъгълен камък от 2 млн. доставки. Затова и натискаме педала на инвестициите и ще назначим през 2014 г. значителен брой нови служители“.

Според компанията от програмата ще се възползват преди всичко германските заводи. Инголщад и Некарсулм ще получат повече от половината от планираните инвестиции. „В бъдеще ще инвестираме сериозно в нови продукти - 70 процента от средствата са предвидени за модернизация и разширяване на моделната гама, както и в технологичното ни портфолио", заяви главният финансов директор Аксел Щотбек.

В момента Audi предлага 49 различни модела и до 2020 г. ще повиши броя им до 60. По този начин компанията иска да надмине BMW като най-голям премиум производител в света. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още