IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайци създадоха конкурент на Duster

Цените на кросовъра Haima S5 стартират от 13 200 долара

12:03 | 08.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Haima</em></p>

Снимка: Haima

Китайският автомобилен производител Haima показа първата снимка на своя нов кросовър S5. Той е сочен за конкурент на Duster, най-вече на пазарите, на които румънският модел се предлага не под марката Dacia, а като Renault. Един от тях е руският, съобщава Autohome.

В дизайна на модела на китайците правят впечатление големите предни фарове, многоъгълната решетка на радиатора с хромирани елементи, пластмасовите предпазители в долната част на каросерията и раздутите калници. Габаритите на модела са 4285 мм дължина, 1818 мм широчина, 1653 мм височина и 2642 мм разстояние между двете оси.

Размерите на Haima S5 са подобни с тези на Duster. Горе-долу еднаква е и мощността на моторите, на които ще разчита моделът. Той ще се предлага с 1,6-литров бензинов агрегат, чиито характеристики засега се пазят в тайна, както и с 1,5-литров турбо-дизел с мощност 150 к.с. Скоростните кутии са 5-степенна механична и вариатор CVT. На по-късен етап ще се появи и 1,8-литров бензинов турбо-мотор с мощност 180 к.с.

Продажбите на кросовъра в Китай стартират през пролетта, а няколко месеца по-късно той ще се предлага и на други пазари. Цените на модела започват от 13 200 долара.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още