IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

E-Class става по-спортен и по-голям

Следващото поколение на модела ще бъде налично в 5 различни версии на купето, ще има дизел с 400 к.с.

12:24 | 14.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Настоящото поколение E-Class. <em>Снимка: Mercedes </em></p>

Настоящото поколение E-Class. Снимка: Mercedes

Следващото поколение на Mercedes E-Class ще получи по-спортен дизайн и по-големи размери, твърди Autobild. Моделът ще се появи през 2016 година, като ще се предлага в 5 различни версии на купето.

Дизайнът на следващата E-Class ще бъде по-спортен и аеродинамичен в сравнение с настоящата версия. Автомобилът ще получи и напълно ново шаси, благодарение на което размерите му, включително междуосието, ще бъдат увеличени. В същото време обаче масата на модела ще бъде осезаемо редуцирана.

Що се отнася до версиите на новата E-Class, германското издание твърди, че това ще бъдат седан, седан с удължено междуосие, комби, купе и кабриолет.

При двигателите се очаква 3,0-литров би-турбо с 367 к.с. и напълно нов 2,9-литров дизелов, доставящ 313 или 400 к.с. Говори се и за хибридни версии, чиито батерии могат да се зареждат в електрическата мрежа. Първата ще съчетава бензинов и електрически двигатели, а втората - дизелов и електрически.

Разработката на модела вече е стартирала, твърди Autobild, като се очаква да се появи на пазара след около 2 години.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още