IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford изтегля над 690 хил. коли от пазарите в САЩ, Мексико и Канада

Причината са дефекти в софтуера на моделите C-MAX и Escape

13:58 | 10.05.14 г.
Ford изтегля над 690 хил. коли от пазарите в САЩ, Мексико и Канада

Американският автомобилен гигант Ford Motors Company изтегля повече от 690 000 автомобила в САЩ, Мексико и Канада заради два потенциални технически проблема. Това съобщиха в петък представители на компанията, цитирани от ИТАР–ТАСС.

Сред дефектните автомобили попадат 627 500 превозни средства от модела Escape и 65 000 C-MAX, създадени в периода от октомври 2011 г. до февруари 2014 г. Според експертите на компанията основната причина е повреда в софтуера на машините, която застрашава успешното използване на страничната въздушна възглавница.

Другият открит в модела Escape дефект е при дръжката на вратата, която може да се отвори неволно по време на шофиране.

Представителите на автомобилната компания посочват, че за момента нямат данни за пострадали лица вследствие на дефектите в двама модела. Въпреки това от Ford отбелязаха, че тези проблеми евентуално могат да наблюдават и в колите, продавани в други страни.

Друга интересна новина от Ford от последните часове е очакваната промяна в ръководството на компанията. Американският гигант вече има нов главен изпълнителен директор – 53-годишният Марк Фийлдс, който от 1 юли ще замени Алън Мълали.

68-годишният Мълали бе човекът, който успя да преведе Ford през световната криза. Той пое концерна през 2006 г., след като преди това дълги години работеше в корпорацията Boeing.

Мълали обаче няма да се пенсионира, защото в концерна искат да продължат да използват уменията му и затова ще бъде преназначен на друга позиция. Наследникът му Фийлдс работи за Ford от 1989 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още