IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият Passat се появи с наметало

Моделът обещава да бъде огромна крачка напред

14:24 | 11.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Volkswagen </em></p>

Снимка: Volkswagen

Германският производител Volkswagen разпространи официално изображение на новото поколение Passat. Моделът ще дебютира пред камерите следващия месец, като ще бъде огромна крачка напред, сочи информацията от компанията.

Изображението не разкрива много от външността на модела, но все пак под покривалото се виждат новите LED светлини на следващия Passat. Като цяло се очаква дизайнът да бъде по-авангарден и въздействащ. Сериозна промяна ще има и в интериора на колата, който ще предлага електронни приборни панели, проекционен дисплей, масажиращи седалки и допълнителна развлекателна система за возещите се отзад пътници.

Следващият Passat ще бъде изграден на напълно нова платформа, за изработването на която са използвани алуминий и стомана с висока якост. Благодарение на това моделът ще бъде с около 85 кг. по-лек от настоящия Passat.

Що се отнася до гамата от мотори, от Volkswagen вече обявиха официално, че с новото поколение на модела ще дебютира 2,0-литров дизелов двигател с четири цилиндъра. Той разполага с би-турбо технология, като генерира 240 к.с. и внушителните 500 Нм, които са налични още при 1750 об/мин. Двигателят работи съвместно с нова 7-степенна DSG трансмисия, която предава въртящия момент към пътя посредством системата за задвижване на четирите колела 4MOTION.

На малко по-късен етап ще се появи и хибридна версия, която съчетава 1,4-литров бензинов мотор с електродвигател и батерии, които могат да се зареждат в електропреносната мрежа. Общата мощност на технологията ще бъде над 200 к.с., а пробегът в електрически режим - около 50 км.

Премиерата пред публика на новото поколение Passat ще се състои в Париж. Още след месец обаче ще видим първите официални снимки.

Още подробности за Volkswagen Passat вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още