IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият Passat хвърля ръкавица на C-Class, 3-Series и A4

Моделът ще бъде показан утре, стартира от 26 000 евро

15:40 | 02.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Единствената към момента официална снимка на модела. Снимка: Volkswagen </em></p>

Единствената към момента официална снимка на модела. Снимка: Volkswagen

Нови детайли за изцяло новото поколение Volkswagen Passat разкри агенция Ройтерс. Моделът, чиято онлайн премиера ще се състои утре, ще се изкачи с едно стъпало по-нагоре в гамата на Volkswagen, за да конкурира по-успешно на пазара предложенията на Mercedes-Benz, BMW и Audi.

Passat е изключително важен за производителя, тъй като е вторият най-продаван модел след Golf. Именно затова инженерите и дизайнерите са отделили много време в разработката на новото поколение на модела.

Новият автомобил ще бъде по-голям, по-луксозен, по-икономичен, по-модерен и малко по-скъп, за да може да се конкурира по-успешно на пазара с премиум модели като Mercedes-Benz C-Class, BMW 3-Series и Audi A4, сочи информацията.

Целта на Volkswagen е да навлезе с Passat в сегмента на луксозните коли, където продажбите непрекъснато вървят нагоре. При настоящата генерация на модела, която излезе още през 2005 година, а през 2010 премина през мащабен фейслифт, резултатите не са така добри. В Германия, например, където Passat винаги е бил силен играч, реализациите са намалели с цели 24% през миналата година до 72 048 продажби. За сравнение, през 2008 година продажбите са били 94 523.

За да коригира изоставането, производителят е подготвил и богата гама двигатели, отговарящи на стандарта Евро6. Дизеловите предложения ще бъдат 1.6-литров TDI двигател със 120 к.с. и 2.0-литров TDI, който ще се предлага в три версии - със 150, със 190 или с 240 к.с. Бензиновите двигатели ще бъдат представени от 1.4-литровия TSI във версии със 125 и 150 к.с., както и от по-големите четирицилиндрови агрегати с обем 1.8 и 2.0 литра. Първият генерира 180 к.с., а второто предложение ще бъде налично с 220 или 280 к.с. Очаква се и хибридна plug-in версия на модела.

Следващият Passat ще се изгражда на напълно нова платформа, за изработването на която са използвани алуминий и стомана с висока якост. Благодарение на това моделът ще бъде с около 85 кг. по-лек от настоящия Passat. Дължината на каросерията ще достига 4767 мм.

Що се отнася до оборудването, автомобилът ще предлага електронни приборни панели, проекционен дисплей, масажиращи седалки, допълнителна развлекателна система за возещите се отзад пътници, система за автоматично паркиране и др.

Премиерата на новото поколение Passat е насрочена за изложението в Париж през октомври. Продажбите ще бъдат факт месец по-късно, като според Ройтерс цените на модела ще стартират от около 26 000 евро. При предложенията на Mercedes-Benz и BMW цените започват от съответно 29 350 и 33 558 евро.

Още за новото поколение Passat вижте в Automedia.bg

Oщe от автомобилния пазар вижте в материала на Bloomberg!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още