IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейки дебют за Ford Mondeo през октомври

Новото поколение на модела ще се предлага с три двигателя EcoBoost

17:31 | 07.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ford </em></p>

Снимка: Ford

Новият Ford Mondeo пристига в Европа през октомври, съобщава европейското подразделение на Ford. Пазарният дебют на модела трябваше да се състои още през миналата година, но от компанията го отложиха заради проблеми с хомологацията (издаване на разрешителен режим от официален орган) на колата на Стария континент, както и с нивата на оборудване.

Европейският Ford Mondeo ще се предлага с богата гама двигатели, която ще включва два двигателя EcoBoost. Първият е 1.5-литров със 150 к.с. и 240 Нм, а вторият - 2.0-литров с мощност над 200 к.с. Наличен ще бъде и трицилиндровият двигател от същата серия, чийто обем е само 1.0 литра.

Потвърдено е също така, че в гамата на Mondeo ще присъства и хибрид. Той съчетава 2.0-литров бензинов мотор, електрически двигател и литиево-йонна батерия, като предлага обща мощност от 190 к.с.

Няма как да се мине и без дизелови предложения. Те ще бъдат представени от два двигателя - 1.6 и 2.0, които ще бъдат налични в няколко версии на мощността. 

На европейския пазар новият Mondeo ще се предлага като седан, комби и хечбек. Нивата на оборудване в началото ще бъдат две - Trend и Titanium, а малко по-късно компанията ще предложи и версиите Ambiente и Business Edition.

През 2015 година ще бъдат налични още бензинови и дизелови двигатели, както и опционална система за задвижване на четирите колела.

Всички подробности, включително цените, очаквайте през следващите месеци.

Още снимки вижте в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още